Mossèn Blai Blanquer a favor que la gent s'expressi l'1-O

Més de 280 capellans catalanshan signat el manifest de suport a l’1-O

El mossèn de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, Blai Blanquer, és un dels impulsors del manifest en favor del referèndum de l'1-O. Mossèn Blai Blanquer ha explicat en declaracions al TOT que està a favor que la gent s'expressi. "Hi ha d'haver pau i tranquil·litat, que deixin de perseguir i que la gent s'expressi. Sense entrar amb política, és un dret fonamental que la gent s'expressi. Els juristes han d'estar al servei de la gent, les lleis han de servir a la gent."



Blanquer també ha volgut deixar clar que no entra en qüestions polítiques. "No estic per separar-me de ningú, tinc molts amics arreu del món i a Espanya, ens estimem molt i vull que ells també m'estimin a mi. La finalitat no és la separació de res sinó el respecte cap a les persones. S'ha de fer servir el sentit comú i aclarir les coses que no costa tant", ha assegurat el mossèn.

El manifest

Una vintena de mossens i un diaca de totes les diòcesi catalanes han promogut la Declaració sobre el Referèndum d’Autodeterminació. El manifest ja l'han subscrit un total de 285 capellans i 21 diaques, segons ha explicat al Món un dels impulsors, mossèn Cinto Busquet, qui també ha assenyalat que encara s'estan rebent adhesions


 

El text comença assenyalant que els sotasignants són “preveres al servei de les comunitats catòliques de Catalunya” que subscriuen el text “moguts pels valors evangèlics i humanístics que representem i empesos per l’amor sincer al poble que volem servir, en sintonia amb els nostres bisbes, els quals reiteradament han afirmat el caràcter nacional de Catalunya”.

En la Declaració, manifesten que “valorant totes les circumstàncies que han portat a la convocatòria per part del Govern de la Generalitat d’un referèndum d’autodeterminació el proper 1 d’octubre i davant la impossibilitat de pactar les condicions per a dur-lo a terme de forma acordada” consideren “legítima i necessària” la realització d’aquest referèndum, i per aquest motiu conviden els catòlics i tots els ciutadans de Catalunya a “reflexionar sobre la importància dels actuals esdeveniments i a votar en consciència en l’exercici del dret fonamental que té qualsevol persona a expressar lliurement les seves posicions”.

I conclouen deixant clar que, “vista la dificultat existent d’un diàleg serè i constructiu entre totes les parts”, s’han sentit “moralment obligats a fer sentir” la seva veu “en aquesta hora decisiva per al futur immediat de Catalunya i Espanya”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem