Nou pas en l'elaboració del reglament dels pressupostos participatius de Valldoreix

S'ha aprovat la creació d'una Comissió especial per a la seva elaboració

La Junta de Veïns de Valldoreix ha aprovat la creació d'una Comissió especial per a l'elaboració del reglament del procediment dels pressupostos participatius. Una decisió que s'ha pres per unanimitat durant la sessió extraordinària celebrada aquest dilluns, 26 de febrer.

Tot i la unanimitat de l'acord, els membres de la CUP-PC han mostrat el seu desacord amb el model de participació impulsat des de l'EMD, proposant donar més èmfasi al Consell de la Vila, "una eina que no acaba de funcionar a hores d'ara", ha destacat Ferran Margineda. Amb tot, ha apuntat que "a hores d'ara de la legislatura, veiem difícil que s'apliqui el nostre model, per tant, vindrem i participarem".

En el mateix sentit s'ha expressat Noel Climent, vocal d'ERC a Valldoreix, anunciant el vot positiu "tot i que les coses es podrien fer d'una altra manera".

La presidenta de la Junta de Veïns, Susana Herrada, ha remarcat que "amb aquest nou reglament tirarem endavant els pressupostos participatius", fent valdre que "creiem molt en la participació ciutadana, però pensem que es pot fer de manera més oberta que no amb el que teníem al Consell de la Vila", en resposta a l'oposició. "La idea és fer processos participatius més oberts", ha afirmat, apuntant que "no està contemplat convocar el Consell de la Vila tal com està actualment", tot i contemplar la possibilitat de reformular-lo.

La sessió ha començat amb la lectura d'un manifest conjunt de rebuig als atacs a la llibertat d'expressió de l'Estat espanyol. A més, també ha servit perquè Anna Cano prengués possessió del càrrec com a nova vocal a l'EMD per part de Ciutadans.

 
Comentaris

Destaquem