Òmnium i ANC recuperen la Marxa de Torxes per recordar les víctimes de 1714

Després que l'any passat l'esdeveniment es fes en format estàtic per culpa de la pandèmia de la Covid-19, la 7a edició de la Marxa de Torxes, prèvia a la Diada, tornarà a fer-se en moviment

Les seccions locals de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i d'Òmnium Cultural uneixen forces per organitzar un dels actes més visuals i emotius de la Diada Nacional de Catalunya (11 de setembre): la Marxa de Torxes. Una Marxa de Torxes que enguany arriba a la seva 7a edició a Sant Cugat, i que recupera el moviment després que l'any passat se celebrés en format reduït i en estàtic a causa de la pandèmia de la Covid-19. 

El punt de sortida de la marxa és la plaça de Rafael de Casanova, lloc en el qual es podran comprar les torxes. A les 20.30 h, els participants en la mobilització inicien el recorregut, que passarà per: pg. de la Creu, c. de Sant Domènec, pl. de Sant Pere i c. Major per arribar finalment a la pl. de l’U d’octubre, on es realitza la lectura d'un manifest que clou la celebració.

La Marxa de Torxes

La Marxa de Torxes és una activitat que es realitza en diferents punts de Catalunya en la vigília de la Diada, el 10 de setembre al vespre, i serveix per reivindicar simbòlicament el valor de les persones que han lluitat pel país des de la derrota de 1714, així com per exigir la recuperació de les "llibertats nacionals", tal com assenyalen des d'Òmnium Cultural.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem