Òmnium Cultural planteja un nou cicle on és vital mobilitzar-se amb un objectiu comú

Una xerrada amb quatre ponents especialitzats en el seu sector: Xavier Antich, Concepció Curet, Genís Roca i Maribel Guillamón

La Sala Clavé de La Unió Santcugatenca ha acollit la xerrada Un nou cicle per un país lliure organitzada per Òmnium Cultural. L’acte ha consistit en una tertulia dinàmica entre els 4 ponents convidats: Xavier Antich, president d'Òmnium Cultural; Concepció Curet, sòcia directora de GlobalMed; Maribel Guillamón, presidenta de l'associació Noestasola, dones supervivents de violència masclista; i Genís Roca, president de la Fundació puntCAT.

L'acte ha començat amb els convidats parlant de com havien estat els seus inicis en el món laboral al qual pertanyen avui dia. Xavier Antich s'ha adherit a la afirmació de que "tots som animals polítics" i, per tant, no són polítics només aquells que viuen de la política. "Des d'Òmnium Cultural tenim una responsabilitat social, és possible que els partits es matin entre ells, però des de la societat civil és fàcil trobar acords; ens toca rearmar-nos de manera positiva".

La seva afirmació ha estat resposta d'un context nacional que avui dia no es troba en el seu millor moment. Des de l'any 2010 fins al 2017 Catalunya va viure un empoderament col·lectiu que va permetre posar per davant el que la ciutadania tenia en comú; però des de l'octubre de 2017 la situació es va estancar i van començar a sorgir "monstres", referint-se a l'extrema dreta i els seus ideals. Així doncs, el nou cicle al qual fan referència consisteix a "treballar per una il·lusió col·lectiva i mobilitzar-nos".

Concepció Curet, sòcia directora de GlobalMed, ha explicat que la seva actitud emprenedora va ser cultivada a casa mitjançant la cultura de l'esforç. "L'emprenedoria és una actitud per tirar endavant; qualsevol persona dins d'una organització o de manera individual pot adoptar-la" ha explicat. I si parlem d'una actitud valenta i amb ganes de tirar endavant, Maribel Guillamón, supervivent de violència masclista i presidenta de l'associació Noestasola, n'és un clar exemple; Guillamón ha explicat el seu cas i com se'n va sortir, per més endavant voler brindar ajuda, suport i companyia a dones que havien passat pel mateix que ella.

Pel que fa a Internet en àmbit espanyol, Genís Roca n'és un expert; a més és arqueòleg i president de la Fundació puntCAT. Amb quatre perfils tan diferents, però alhora similars és una bona metàfora de què un objectiu comú és independent a altres coses. Tots quatre s'han reunit per parlar i debatre sobre el seu punt de vista i des de la seva experiència en el sector que correspon a cadascun.

Jaume Angerri, president d'Òmnium Cultural Sant Cugat, en atenció als mitjans del TOT Sant Cugat, també ha parlat del significat d'aquest nou cicle: "Si no som capaços de tornar a buscar les coincidències més que els retrets, com a societat no ens en sortirem. Un nou cicle, en el fons, vol dir que volem guanyar, que volem la independència, per fer més forta la cohesió social, perquè el català no pateixi discriminació, perquè l'accés a la cultura sigui universal. Des d'Òmnium cultural fem un crit a què ja n'hi ha prou".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem