Òmnium reivindica "una resposta contundent" en cas de sentències de culpabilitat

Òmnium Cultural ha celebrat un acte, dins del marc de la campanya 'Judici a la democràcia', que ha comptat amb una botifarrada reivindicativa i diferents parlaments

Marcel Mauri, vicepresident d'Òmnium Cultural, entitat presidida pel pres polític Jordi Cuixart, ha reivindicat "una resposta contundent" quan es coneguin les sentències, en cas que aquestes dictin culpabilitat en qualsevol dels delictes que s'imputa als presos polítics: "No hi ha una sentència tova o una sentència dura. Hi ha una sentència dura o l'absolució. Hem d'estar preparats per donar una resposta a l'alçada d'un atac tant greu als drets fonamentals", ha explicat.

En aquest sentit, Mauri s'ha mostrat ferm, i ha afirmat que "l'Estat ha de veure que, quan es toquen els drets fonamentals, a Catalunya hi ha una resposta ciutadana contundent, cívica i pacífica", afegia el vicepresident d'Òmnium. En la mateixa línia, el periodista Toni Aira ha apuntat que "la resposta ha de ser forta perquè ells (l'Estat espanyol) entenguin de què va", a més d'afegir que "és el que més temen".

Tot això ho ha dit davant l'atenció d'un centenar de santcugatencs que han participat d'aquest acte, que s'emmarca dins de la campanya 'Judici a la democràcia', impulsada per Òmnium Cultural. Un acte que, a banda de parlaments, ha comptat amb una botifarrada reivindicativa i actuacions musicals.

Diferents persones han gaudit de la botifarrada d'Òmnium Cultural. FOTO: Ale Gómez

Diferents persones han gaudit de la botifarrada d'Òmnium Cultural. FOTO: Ale Gómez

La justícia espanyola

La parcialitat de la justícia espanyola ha estat posada en dubte i analitzada dins d'aquest acte: "La justícia espanyola no té prestigi al món. La gent informada la posa en qüestió. I aquí hi ha un problema greu, perquè val tot per la 'unidad de la patria'", ha apuntat Eva Labarta, advocada que va defensar Francesc Homs en el judici del 9-N.

D'altra banda, Marcel Mauri ha carregat contra el Govern del PSOE, recordant que l'advocacia de l'estat depèn del Govern, i que fa uns dies va ratificar la voluntat de les seves sentències en el judici: "Amb el Govern del PSOE, l'advocacia de l'estat demana penes més grans que amb el Govern del PP", ha apuntat el vicepresident de l'entitat sobiranista.

Diferents persones han gaudit de la botifarrada d'Òmnium Cultural. FOTO: Ale Gómez

Diferents persones han gaudit de la botifarrada d'Òmnium Cultural. FOTO: Ale Gómez

L'informe de l'ONU

Durant aquesta setmana ha transcendit un informe d'un equip de treball de l'ONU, que considera que els presos són presos polítics i en demana el seu immediat alliberament i la suspensió del judici: "Hem de fer valdre aquesta resolució, que és duríssima contra l'Estat espanyol. L'informe explica la veritat, que es tracta de detencions arbitràries, de vulneració de drets, i això és molt rellevant", ha assegurat Mauri.

També hi ha hagut temps per analitzar la resposta d'Espanya a aquest informe, ja que l'estat ha demanat la inhabilitació de dues de les cinc persones que l'han confeccionat: "La resposta acaba sent d'atac contra l'ONU, com si Espanya pogués donar lliçons de drets humans, i el pitjor de tot és que ho fa amb un Govern del PSOE", deia el vicepresident d'Òmnium. En la mateixa línia, Toni Aira ha apuntat que "l'Estat espanyol viuria molt més tranquil si no hi hagués organismes internacionals que els portin la contrària, i quan ho fan, reacciona atacant", afegint que "sempre hi ha una tendència a desacreditar qualsevol que vagi contra els seus interessos".

Per la seva banda, l'advocada Eva Labarta n'ha fet la seva valoració: "L'autoritat d'Espanya sembla que passa per damunt de tot. La seva actitud davant d'un revés és sempre la mateixa: com que no em puc defensar, ataco", ha sentenciat.

El color groc, molt present durant tot l'acte d'Òmnium Cultura. FOTO: Ale Gómez

El color groc, molt present durant tot l'acte d'Òmnium Cultura. FOTO: Ale Gómez

No us perdeu les millors imatges del cap de setmana.

Botifarrada reivindicativa d'Òmnium Cultural a Sant Cugat. FOTO: Ale Gómez

 
Comentaris

Destaquem