Òmnium Sant Cugat impulsa jornades de reflexió per "construir país"

Òmnium organitzarà jornades de debat per reflexionar sobre els reptes del país

Òmnium Sant Cugat impulsa un cicle de debats per reflexionar sobre elements fonamentals pel futur de Catalunya. Es tracta del programa Construïm país, que neix com un espai que vol promoure el
debat obert sobre qüestions que van des de l'emergència climàtica fins a la situació del català. Jaume Angerri, president d'Òmnium, ha detallat que la iniciativa va molt més enllà de la política i vol obrir la reflexió als grans reptes del país. El TOT Sant Cugat col·labora amb el projecte.

Les jornades, que seran a la Casa de Cultura amb un aforament de 40 persones, volen ser un debat obert a la ciutadania. Per això, a més d'experts de primer nivell sobre cada temàtica, es convidarà a persones representatives de la societat per expressar els seus dubtes o preocupacions sobre el tema tractat. Per ara hi ha dues sessions programades, tot i que la voluntat d'Òmnium és organitzar aquestes trobades de manera freqüent.

Emergència climàtica

L'entitat ja ha programat dues trobades. El primer debat serà el 13 de maig a partir de les 19.30 hores a la Casa de Cultura i s'abordarà la transició energètica i el camí cap a un país de zero emissions. Es comptarà amb la participació de Pep Puig, doctor en Enginyeria Industrial i vicepresident de l'Associació Europea per les Energies Renovables, i Alba Gordó, comissionada per l'Emergència Climàtica de l'Ajuntament de Sant Cugat.

En aquest debat es parlarà de la independència energètica, de la crisi climàtica, del tipus d'instal·lacions d'energies renovables, de model de transició energètica i l'impacte en el territori i de mode de sostenibilitat a Sant Cugat.

El català, a debat

La segona jornada serà el 3 de juny i se centrarà en l'ús social del català. "Plantejarem si el català és un valor per a les empreses", explica Jaume Angerri. Els dos convidats seran Joan Font, president del Grup Bon Preu-Esclat, i Ramon Grau, president de Totmedia.

Els obstacles que es troba el català, com es promou a l'empresa o la necessitat d'adoptar la llengua dins de la companyia són algunes de les temàtiques que es posaran damunt la taula.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem