L'oposició es mostra comprensible amb les retallades del pressupost de 2024

L'oposició entén que l'Ajuntament de Sant Cugat viu un moment econòmic complicat i, en general, reclamen que es blindi la despesa social

La majoria de l'oposició de l'Ajuntament de Sant Cugat s'ha mostrat comprensible per la “contenció” en el pressupost pel 2024, aprovat inicialment pel govern de Junts i ERC aquest 20 de novembre. Clarament marcat per la situació de dèficit, preveu una reducció global del 5% i retallades severes en àmbits com les inversions. Ho han fet entenent que la situació econòmica del Consistori és complicada, però destacant que encara els falten detalls per conèixer. A més, han celebrat la feina per poder tenir el pressupost aprovat a 1 de gener de 2024, tot i lamentar que el punt s'hagi entrat per urgència i, per tant, amb poc temps per estudiar la proposta.

Més info: Sant Cugat combat el dèficit amb una retallada milionària pel 2024

Així, PSC i CUP s'han abstingut, mentre que PP, VOX i En Comú Podem han votat en contra en l'aprovació inicial.

Vila (PSC): “Entenem que ens trobem en una situació de contenció i s'ha de prioritzar que es mantinguin els serveis bàsics”

Elena Vila, portaveu socialista, ha defensat l'abstenció com un “vot de confiança” i una mostra de la voluntat per dialogar amb el govern. En aquest sentit, ha reclamat la necessitat de “prioritzar” la despesa social per “no deixar ningu enrere”: “Entenem que ens trobem en una situació de contenció i s'ha de prioritzar que es mantinguin els serveis bàsics, les polítiques socials, de salut, d'habitatge, d'educació, l'aposta per la mobilitat sostenible i el manteniment de la ciutat”. Un altre dels eixos que ha defensat és la promoció econòmica i el suport al teixit productiu.

Benejam (PP): una contenció “obligatòria”

Des del Partit Popular, Álvaro Benejam ha tornat a carregar contra la gestió econòmica del tripartit i ha reconegut que la contenció és “positiva i obligatòria”. Tot i destacar que el pressupost es vulgui aprovar en temps, ha demanat que es doni més temps a l'oposició per analitzar-lo. A més, ha mostrat els seus dubtes sobre quin és el patrimoni que es preveu vendre.

Simarro (CUP): “S'ha fet un flac favor al generar una certa alarma al voltant d'aquesta qüestió”

El portaveu de la CUP, Marco Simarro, ha posat en valor el compromís del govern municipal de blindar la despesa social, però espera que es mantigui durant tot l'any. “Entenem la complexitat de la situació actual”, ha emfatitzat. Tot i això, ha lamentat alguns dels discursos del govern sobre la situació econòmica i de parlar de dèficits milionaris: “S'ha fet un flac favor al generar una certa alarma al voltant d'aquesta qüestió”.

Rodríguez (VOX): “Tindrem una ciutat menys protegida i més bruta”

VOX s'ha mostrat molt crític amb algunes de les partides de l'Ajuntament de Sant Cugat, com aquelles dedicades a l'atenció del col·lectiu LGTBI, per la igualtat de les dones, per la normalització del català o d'activitats tradicionals com la Flama del Canigó per Sant Joan. El portaveu Marcos Rodríguez ha denunciat també retallades en seguretat ciutadana o el manteniment de parcs i jardins: “Tindrem una ciutat menys protegida i més bruta”.

Gutiérrez: “Ens demanen una fe cega, no tenim cap document ni cap pla a part de les retallades”,

Ramon Gutiérrez (En Comú Podem) ha estat un dels més crítics amb la proposta econòmica de govern: “No tenim clar si aquest equip de govern té alguna prioritat més enllà de gestionar el que va sortint”. “Ens demanen una fe cega, no tenim cap document ni cap pla a part de les retallades”, ha sentenciat Gutiérrez, que considera que la “tisora repercuteix” a aspectes que consideren molt necessaris com els “drets culturals i la cooperació”.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem