La pacificació dels entorns escolars, prioritat per a Sant Cugat

El Ple Municipal ha apostat per la limitació dels vehicles motoritzats en els entorns escolars per fomentar una mobilitat sostenible i combatre així l'emergència climàtica

Sant Cugat fa un pas endavant per convertir els entorns escolars en àrees de protecció de la salut de la infància, després que s'hagi presentat una moció institucional en el ple de juny, celebrat el dilluns 20 de juny. Amb això, l'objectiu d'aquesta moció, que ha estat promoguda per les AFAs (Associacions de Famílies d'Alumnes), és pacificar els entorns escolars, limitant el pas de vehicles motoritzats, amb la intenció de fomentar una mobilitat sostenible i reduir la petjada climàtica.

Així doncs, arran de l'aprovació de la Declaració institucional d'Emergència Climàtica a Sant Cugat, i després d'impulsar-se un Pla d'Emergència Climàtica, l'Ajuntament vol seguir en el camí d'apostar per polítiques que fomentin la sostenibilitat. D'altra banda, i amb el propòsit d'afavorir el joc en la infància, Sant Cugat vol vetllar pels drets i benestar dels infants.

És per això, que amb aquesta moció institucional, s'ha acordat "substituir les zones d'aparcament que es trobin dins el recinte escolar per àrees d'estada i de joc i reservar a tots els recintes educatius, o en els seus voltants, un espai segur per a l'aparcament de bicicletes, patins i patinets per incentivar la mobilitat activa al centre" A més, amb la intenció de millorar la qualitat de l'aire i esmorteir el soroll, l'Ajuntament vol "revegetar els patis escolars amb arbrat i plantes que proporcionin ombra, frescor i color a aquests espais".

Pel que fa als accessos dels centres escolar, Sant Cugat aposta per la pacificació dels seus entorns, "eliminant l'aparcament i restringint el trànsit de vehicles motoritzats". També, una de les apostes clares d'aquesta moció és la mobilitat sostenible "prioritzant la mobilitat de vianants i ciclistes en el viari de l'entorn escolar, donant suport a iniciatives de bicibús dels diferents centres i millorant el transport públic urbà perquè sigui un servei públic, atractiu i competitiu per la mobilitat escolar".

Amb tot, des de les xarxes socials d'AFES Sant Cugat han celebrat que la proposta hagi estat ben vista per totes les formacions polítiques, però lamenten que no s'hagi recollit la feina d'AFAs Sant Cugat i de la Revolta Escolar.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem