Un parc empresarial i un centre de start-ups, els projectes econòmics en marxa d'ERC

Els números 1 i 2 de la llista d'ERC a Sant Cugat, Mireia Ingla i Bernat Picornell, han tret pit de ser "un referent del país en dinamisme econòmic"

"En aquest mandat hem aconseguit ser encara més un referent del país en dinamisme econòmic", ha declarat l'alcaldessa de Sant Cugat i candidata d'ERC a les eleccions municipals, Mireia Ingla, aquest divendres, 19 de maig, acompanyada del número dos de la llista, Bernat Picornell. Per defensar la seva afirmació, Ingla ha donat diverses dades econòmiques de la ciutat i Picornell ha anunciat els projectes que vol seguir impulsant per continuar creixent: un parc empresarial i un centre de start-ups.

"A Sant Cugat tenim 3.500 empreses, generem 65.000 llocs de treball i unes dades d'atur del voltant del 5%", ha destacat l'alcaldessa, a la qual cosa Picornell ha afegit que "no es tracta només de què la gent tingui una feina, sinó que aquesta sigui de qualitat". A més, Ingla ha remarcat que un estudi del COE situa Sant Cugat com a la tercera ciutat del país més competitiva des del punt de vista fiscal, "una bona manera d'atraure empreses".

En aquest sentit, l'alcaldessa ha explicat que durant el seu mandat quatre empreses referents en els seus sectors s'han implementat a Sant Cugat, Solideo i Ametller Origen "s'han consolidat aquí" i s'han impulsat projectes com el concessionari Porsche més gran de Catalunya, la nova seu de MedicalMix o la construcció per part d'una empresa privada d'un Data Center "que pot donar servei a diferents multinacionals que hi estan interessades".

Davant l'arribada de noves empreses, la iniciativa d'ERC és la creació d'un nou parc empresarial al costat de Televisió Espanyola en uns terrenys privats dels Laboratoris Esteve. "Hem fet les modificacions urbanístiques necessàries per reactivar un projecte aturat i començarà a funcionar en breu", explica Ingla, que assegura que ja hi ha diverses empreses interessades en establir la seva seu allà.

Una altra dada de la qual els republicans han tret pit és ser la segona ciutat amb més emprenedors del país, amb 68 start-ups. En aquest sentit, Picornell ha expressat la voluntat de seguir impulsant l'emprenedoria de Sant Cugat amb el projecte en marxa d'un centre de start-ups a la Masia de Can Revella, al Turó de Can Mates.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem