El Partit Popular de Sant Cugat creu necessària la construcció d'un nou CAP

Davant el creixement continu de població, la força política mostra la seva preocupació de cara al futur si no s'amplia l'oferta de CAPs

El Partit Popular de Sant Cugat presentarà una moció al Ple Municipal davant "l'insuficient nombre de centres sanitaris que hi ha a la ciutat", que se celebrarà el pròxim dilluns 16 d'octubre. Els populars creuen necessària la construcció d’un nou Centre d’Assistència Primària a Sant Cugat que permeti alleugerir la població referència dels CAPS existents i donar un millor servei als ciutadans. No és la primera vegada que es reclama la construcció d'un nou centre sanitari a la ciutat. El conseller de Salut, Manel Balcells, va anunciar el maig passat, la construcció d'un equipament hospitalari d'alta resolució per a Sant Cugat i Rubí en la seva visita a Sant Cugat en el marc de la campanya electoral d'ERC, les últimes eleccions.

Més info: Salut es compromet a construir un hospital d'alta resolució per a Sant Cugat i Rubí

Segons la regidora popular, Estrella Salanova, Sant Cugat actualment està dividida en tres Àrees Bàsiques de Salut (ABS) i en totes elles se supera el llindar màxim de població resident assignada, el qual s'estableix en 25.000 com a màxim. Aquesta situació, tal com explicava Salanova, a la llarga podria arribar a ser insostenible, ja davant el creixement continu de població que hi ha a la ciutat, es preveu arribar als 100.000 habitants en els pròxims anys.

Per aquest motiu, el Partit Popular de Sant Cugat, creu necessària la construcció d'un nou Centre d'Atenció Primària que permeti alleugerir la població referència dels CAPS existents i que el Govern de la Generalitat de Catalunya sigui susceptible a aquesta necessitat de la ciutat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem