Partits de l'oposició critiquen "l'increment de sous de l'equip de govern"

PSC, CUP i En Comú Podem han explicat que l'alcalde, Josep Maria Vallès (Junts), cobrarà 79.500 euros bruts

Alguns dels partits de l'oposició de l'Ajuntament de Sant Cugat han mostrat la seva disconformitat a l'augment de sou que tindrà l'equip de govern, un augment que ha estat explicat a les formacions polítiques en Junta de Portaveus i que serà aprovat el dimarts 11 de juliol en un Ple Municipal extraordinari. Amb això, segons han assenyalat les forces del PSC, CUP i En Comú Podem, el Ple Municipal aprovarà un augment de sou a l'alcalde, Josep Maria Vallès (Junts per Sant Cugat), el qual cobrarà 79.500 euros bruts (el que suposa quasi 5.500 euros anuals més que el que cobrava Mireia Ingla abans del fi del seu mandat), mentre que els tinents d'alcaldia amb dedicació completa passaran a cobrar 72.000 euros (8.500 euros més que al fi de l'anterior mandat) i els regidors del govern cobraran 64.000 (11.500 euros més). D'altra banda, com ha pogut saber el TOT Sant Cugat, també hi haurà un augment al sou dels portaveus dels grups de l'oposició.

Més info: L'acord de govern entre Junts i Esquerra, al detall

Elena Vila: "De Junts ens ho podíem esperar, però no dels companys d'ERC"

Des del PSC Sant Cugat, la seva portaveu, Elena Vila, ha considerat insostenible aquesta decisió: "La primera acció del nou equip de govern no s'ajusta al que mereix la ciutat, no és equilibrat ni sostenible. Com pot ser que el sou de l'alcalde, dels regidors i de diferents càrrecs eventuals augmenti i no pas els mitjans amb els quals comptem a l'oposició?". Vila, a més ha lamentat que Junts defensés l'existència d'un "forat econòmic en l'Ajuntament", però que la seva primera acció sigui augmentar-se els sous: "Si és per sostenibilitat econòmica, nosaltres estem disposats a abaixar-nos el sou. El que no té cap sentit és aquest augment desmesurat, mentre que a l'oposició se li manté el sou. L'Ajuntament hauria de ser el primer en donar exemple". La socialista també s'ha mostrat molt crítica amb el seu antic soci de govern, i és que no entén com ERC Sant Cugat ha donat el vistiplau a aquesta acció: "De Junts ens ho podíem esperar, però no dels companys d'ERC, que teòricament entraven al govern per vetllar que aquestes coses no passessin".

Marco Simarro: "Confirma el retorn de la vella política, la política convergent"

En una línia similar s'ha posicionat la CUP Sant Cugat, i és que mitjançant un comunicat, han lamentat aquesta decisió: "Els anticapitalistes ho considerem exagerat i injustificat, i confirma el retorn de la vella política, la política convergent que s'ha fet seu l'ajuntament durant 32 anys, amb la complicitat d'ERC com a soci indispensable." En aquest mateix comunicat, els cupaires han assenyalat que l'acció no té cap benefici per Sant Cugat: "Considerem que aquesta proposta no s'ha fet en funció de què és més beneficiós per Sant Cugat, sinó seguint interessos personals i de partit, i que és una mostra de com vol governar la ciutat el nou consistori". Finalment, la CUP ha recordat que el sou net dels seus regidors "se situa en uns barems establerts pel nostre codi ètic, d'entre 1.671,94 € i 1.894,27 € tenint en compte circumstàncies personals".

Gutiérrez: "La nova proposta que presenta aquest govern és desmesuradament alta"

En el cas d'En Comú Podem, el portaveu de la formació municipal, Ramon Gutiérrez, ha destacat que aquest govern està fet per interessos de partit i no de ciutat: "Sempre hem dit que la política ha de poder estar ben retribuïda, però veiem que la nova proposta que presenta aquest govern és desmesuradament alta a diferència del que teníem fins ara". Gutiérrez ha atacat especialment el sou de l'alcalde Josep Maria Vallès que, segons ha apuntat el portaveu, augmenta un 17% respecte del 2019. En Comú En Podem, a més, l'ha sorprès molt més que ERC entri en aquest joc que no pas Junts.

Un Comissionat per les relacions amb Valldoreix

Un altre dels punts amb el qual han estat molt crítics algunes forces de l'oposició ha estat amb la intenció de crear un Comissionat per les relacions amb Valldoreix, que segons han explicat, liderarà Susanna Herrada, cap de l'oposició de l'EMD de Valldoreix amb Junts per Valldoreix. "És poc ètic que el cap de l'oposició de l'EMD sigui la persona que lideri aquest comissionat, vulnera el joc democràtic" ha explicat Elena Vila (PSC). La socialista, a més, ha explicat que la intenció és disminuir el sou del president, però augmentar el sou dels partits de l'oposició: "És un exemple de mala praxi política, ja que el president ha estat escollit de forma democràtica. No entenem per què a Valldoreix es fa servir el criteri contrari".

En una línia similar s'ha posicionat Ramon Gutiérrez, que ha criticat durament que el Comissionat per les relacions amb Valldoreix estigui liderat per Susanna Herrada: "És un despropòsit. No havia passat mai. Veiem fins i tot antidemocràtic que el president de l'EMD hagi de negociar els afers que tenen a veure amb Sant Cugat amb la seva cap de l'oposició". Segons ha pogut saber el TOT Sant Cugat, però, Herrada no continuarà sent vocal a l'EMD de Valldoreix i per tant, no serà cap de l'oposició.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem