Pas endavant per municipalitzar el servei de grua de Sant Cugat

La proposta és que Promusa s'encarregui de la retirada de vehicles a la via pública, del trasllat i de la custòdia en el dipòsit municipal

El Ple Municipal ha donat llum verda a crear una normativa per internalitzar el servei de retirada de vehicles de la via pública, el trasllat i la custòdia en el dipòsit municipal, el dilluns 18 de juliol en la sessió plenària. La proposta, però, no ha comptat amb el suport de l'oposició, i és que ha estat aprovada només amb els vots favorables de l'equip de govern (ERC Sant Cugat, PSC Sant Cugat i CUP Sant Cugat). Per contra, Junts per Sant Cugat s'ha abstingut i Ciutadans Sant Cugat ha votat en contra.

Així doncs, l'objectiu d'aquesta proposta és municipalitzar el servei de grua, un servei el contracte del qual està fora de normativa des del 2016 i que actualment ofereix Gruas Pablo SL a demanda. D'aquesta manera, la intenció és que l'empresa municipal Promusa sigui l'encarregada d'aquest servei, a més de gestionar també el dipòsit municipal i la retirada un cop acabi la vida útil del vehicle. "És un servei que teníem fora de normativa i considerem que era necessari regular-lo" ha explicat Lourdes Llorente (CUP Sant Cugat), tinent alcalde de Transparència.

La proposta, però, no ha estat ben vista per Ciutadans Sant Cugat, el qual s'ha mostrat en contra d'internalitzar el servei a Promusa, tal com ha explicat el regidor Sergio Blázquez: "S'internalitzen serveis que acaben sent una rèmora per les arques públiques. Promusa és un calaix de sastre que fa de tot menys oferir un servei social". D'altra banda, Junts per Sant Cugat s'ha abstingut, però la seva regidora, Cristina Paraira, ha demanat aprofundir en el tema del personal en el pròxim informe de setembre. 

Finalment, Llorente s'ha mostrat sorpresa amb el vot en contra de Ciutadans i ha allargat la mà a Junts per Sant Cugat per fer els aclariments que resultin necessaris: "Resulta contradictori que Ciutadans Sant Cugat es queixi dels contractes que no estan legalitzats i votin en contra de regularitzar aquest servei".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem