Pas endavant de Sant Cugat per fomentar el Camí de Sant Jaume

Amb una moció aprovada unànimement, Sant Cugat busca conservar i millorar la senyalització del camí i desenvolupar campanyes de promoció i difusió

Sant Cugat vol promocionar el municipi com a lloc estratègic de pas del Camí de Sant Jaume (el Camí de Santiago), fomentant el turisme i la visita de peregrins, amb una moció que ha estat presentada pel PP Sant Cugat i que ha estat aprovada unànimement amb les esmenes de l'equip de govern, el dilluns 22 de gener. Amb això, la moció busca conservar i millorar la senyalització d'aquest camí i desenvolupar campanyes de promoció i difusió que destaquin el municipi com un lloc significatiu del camí.

Álvaro Benejam, portaveu del PP Sant Cugat, grup proposant, ha assenyalat que aquesta promoció ajudarà a dinamitzar l'economia local: "Tenim l'oportunitat de promocionar Sant Cugat com un punt destacat del Camí de Santiago, generant estímul pel turista i dinamitzant l'economia local. És per això que cal crear una alternativa real i que pugui competir a l'experiència que hi ha al pas pel Llobregat". Per la seva banda, la regidora de la CUP, Ariadna Sierra, ha assenyalat que el suport dels cupaires té la finalitat de fomentar hàbits saludables: "Per nosaltres, la part valuosa de la moció és la que busca fomentar rutes verdes i hàbits saludables i conservar el ric patrimoni de la ciutat".

Finalment, la regidora de Promoció de la Ciutat, Esther Madrona (ERC Sant Cugat), ha explicat que des de l'equip de govern ja s'està treballant en consolidar el pas del Camí de Sant Jaume per la ciutat: "El Camí de Sant Jaume és una oportunitat turística que barreja tradició, patrimoni, turisme verd i dinamització econòmica que ja està contemplat en el vigent Pla Estratègic de Turisme, que recull la necessitat de dinamitzar activitats sostenibles i respectuoses amb l'entorn". A més, Madrona ha assenyalat que des del 2009 va començar la senyalització del Camí de Sant Jaume i que el 2020 es va acreditar Sant Cugat "com un centre oficial per acollir peregrins d'arreu del món i són un centenar de persones que passen cada any per l'Oficina de Turisme per segellar el seu carnet". És per això, que amb les esmenes de l'equip de govern, s'ha suprimit la creació d'un alberg o el reconeixement oficial del Camí de Sant Jaume.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem