El PDeCAT critica la inacció del tripartit i demana recuperar el model de ciutat de CiU

El partit de centre moderat ha iniciat la seva campanya electoral amb un acte al Celler Modernista on ha parlat del Sant Cugat que volen recuperar

El PDeCAT-Units per Sant Cugat dona el tret de sortida a la seva campanya electoral amb un acte al Celler Modernista de Sant Cugat, aquest dilluns 15 de maig, on l’alcaldable del partit, Mayte Pérez, ha remarcat que volen “tornar a estar orgullosos” de Sant Cugat. Aquests quatre anys de mandat ha tingut la sensació d’estar vivint “el dia de la marmota”, amb un tripartit que ha venut “fum” i no ha complert les seves promeses. A més, també ha considerat que l’oposició “hauria d’haver batallat més” i que ha fet “una feina molt fluixa”. Per una altra banda, ha declarat que són de centre moderat, “gent d’ordre, seny i eficiència”, i que toquen “de peus a terra”.

Dins els plans per recuperar l’orgull per part del PDeCAT, es troben la posada en marxa de “tres demandes històriques”: una segona residència pública per a la gent gran, un hospital públic i un jutjat. Pel que fa a l’hospital, l’alcaldable ha proposat que, tot i no ser competència de l’Ajuntament, i en cas de no poder fer-se, plantejaria opcions com un “conveni” amb l’Hospital General per donar més serveis i que la gent no hagués d’anar a Terrassa.

Joan Franquesa, membre del PDeCAT-Units per Sant Cugat, s’ha remuntat al mandat de CiU per construir el seu discurs: “Amb pocs recursos i moltes idees van dissenyar la ciutat, s’ha treballat molt per aquest model d’èxit de Sant Cugat”. En contraposició, ha considerat que a ERC, el PSC i la CUP “no els hi agrada aquest model de ciutat, no és el seu, i el volen canviar”. A més, també ha carregat contra l’actual gestió de PROMUSA: “No s’ha fet ni un habitatge, ni un projecte; la PROMUSA que vam crear i que era referent, està en perill”.

L’acte també ha comptat amb la presència de Genís Boadella, diputat al Congrés pel PDeCAT, ha remarcat que el partit posa “sobre la taula les coses que la gent demana” i actua en funció a elles, sent capaç d’aglutinar i representar a la gent que sent “orfe” de partits polítics. També ha declarat que un dels pilars fonamentals del partit és la col·laboració público-privada: “El sector públic no pot arribar a tot arreu”. A més, ha exposat la recent tramitació per a la reforma de la llei de mecenatge, amb la intenció de modernitzar i substituir l’anterior legislació incorporant nous estímuls fiscals al mecenatge. Per acabar el seu discurs, ha demanat “tornar al Sant Cugat que ens estimem”.

La número 6 de la llista, Laia Febrer, ha exposat algunes de les intencions del partit en matèria empresarial amb la voluntat present d'alleugerir la "càrrega burocràtica que alenteix el funcionament de les empreses". Així doncs, ha parlat la construcció d'un palau de congressos que funcionés com aparador d'empreses, la digitalització de petits comerços i la creació de sinergies entre universitats i empreses per donar més oportunitats als joves.

Per tancar l’acte, David Bonvehí, diputat al Parlament de Catalunya i president del PDeCAT, ha declarat que Sant Cugat té un paper clau i ha de SER un referent en el futur de Catalunya. I ha volgut posar en valor les qualitats del membre del partit a Sant Cugat, valorant la seva actitud de servei i les seves ganes de treballar: “Si els fessis escollir entre el seu partit i Sant Cugat, escollirien el benestar de Sant Cugat per davant”.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem