El PDeCAT proposa a la Junta de Veïns de Valldoreix donar suport a mesures contra ocupació

Una moció "per mullar-se" sobre les 'Mesures urgents per fer front a l'ocupació il·legal d'immobles' que el PDeCAT ha presentat al Congrés dels Diputats a Madrid

La vocal de l'EMD Valldoreix, Maria Lluïsa Muñoz, i el diputat al Congrés dels Diputats a Madrid Genís Boadella han presentat la moció que es debatrà a la propera Junta de Veïns de Valldoreix en suport a les mesures de protecció contra l'"oupació delinqüencial" que planteja la iniciativa legislativa 'Mesures urgents per fer front a l'ocupació il·legal d'immobles' que el PDeCAT ha presentat al Congrés dels Diputats a Madrid.

Aquestes mesures que es volen aprovar des del Congrés consten de tres punts: el primer, que el propietari pugui denunciar als habitants del seu immoble i, en cas de no estar d'acord amb la justificació que donen per viure-hi, poder-los desallotjar. El segon, que els presidents de les comunitats puguin denunciar una ocupació en cas que el propietari no ho faci. I el tercer, que els governs locals tinguin competències per fer front a ocupacions a través de la policia local.

La moció es presentarà dijous 20 d'octubre a través del grup de Junts per Valldoreix. "És una moció que no té efectes pràctics perquè Valldoreix no té competències en seguretat, però que serveix per donar suport a aquesta proposta de modificació de llei que es vol fer a Madrid. Serveix per a fer que les altres forces polítiques es mullin", ha assegurat Boadella.

Muñoz ha assegurat que l'ocupació "es pateix molt a Valldoreix" i que porta "problemes als veïns, de convivència, delinqüència i salubritat".

Intent per fer un Pla municipal contra l'okupació a Valldoreix

L'acord proposat per Ciutadans per 'avaluar l'estat de la casa del passeig de la Font i altres cases ocupades' que va aprovar la Junta de Veïns de Valldoreix dijous 27 de gener de 2022, i la resta d'accions del Pla municipal contra l'ocupació a Valldoreix, van quedar redirigits a l'Ajuntament de Sant Cugat, que té les competències de seguretat del territori. La casa del passeig de la Font va ser posteriorment enderrocada al març.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem