El PDeCAT reivindica a Sant Cugat orgull convergent per defensar Catalunya a Madrid

La formació política ha defensat ser l’herència de la Convergència i Unió

Sant Cugat ha acollit l’acte central de campanya del PDeCAT a les eleccions a les Corts General del 23J. La tria de la nostra ciutat no és una casualitat tenint en compte que un dels lemes de campanya és que són l’Espai CiU. És a dir, reivindiquen l’herència de la Convergència i Unió que durant molts anys va governar el país i aquest municipi amb àmplies majories.

El cap de llista per la circumscripció de Barcelona, Roger Montañola, ha defensat la seva formació com un partit liberal desacomplexat que defensa el que la gent pensa, però no s’atreveix a dir. Montañola ha atacat la classe política actual on massa gent s’instal·la com a modus vivendi.

“El PDeCAT no serà una agència de col·locació. És un partit al servei de Catalunya. La política no és una ETT. Ja prou de persones que venen a la política a buscar feina”. Segons Montañola hi ha molts ciutadans amb por a dir que votaran el seu partit. “El missatge que ens arriba és que us votarem, però no ho puc dir gaire. No ho pots dir per què vius per la pagueta. Aquí ens guanyem la vida al sector privat”, ha afegit.

Malgrat que ha llençat atacs més subtils contra Junts i ERC el centre de les seves crítiques ha estat la CUP, formació que considera que ha segrestat gran part de l’agenda política sobiranista. “Que la CUP balli la seva melodia em sembla molt bé... El que no em sembla bé és que els nostres persegueix aquestes idees que estan als antípodes del país que va fer el president Pujol”. Segons ell la CUP són l’adversari. “Tenen receptes tronades, antigues, de l'URSS. Estan caducats”. El diputat del PDeCAT també afirmat que Catalunya té un problema amb l’okupació i opina que és indignant que es protegeixi més els okupes que la propietat privada.

En clau electoral ha criticat el discurs que aquestes eleccions són cosa de dos. “Votar un partit d’obediència espanyola és el vot més inútil que es pot fer perquè significa renunciar al que som. Prou de populisme de dreta i esquerra”. Confiat en el futur de la seva formació, Montañola augura que aquest 23J el PDeCAT està plantant una llavor que acabarà al Palau de la Generalitat.

La nova llavor de la vella CiU

El diputat del PDeCAT i numero 2 de la llista per Barcelona, Genis Boadella, ha completat el discurs del seu cap de cartell sense deixar de lloar l’esperit de CiU. Ho ha fet amb metàfores jardineres que feien referència directa a l’antic logotip de Convergència Democràtica de Catalunya. “Venim d’un arbre que van segar. I les fulles que arriben a terra reneixen. L’Espai CiU és l’arbre que van intentar fer caure i que ara germina de nou”.

Genís Boadella PDeCat

Genís Boadella, diputat del PDeCAT i numero 2 de la llista per Barcelona, ha defensat que la formació són l’Espai CiU. FOTO: JR Armadàs

 

Segons Boadella aquest partit recull votants que estan orfes i que no sap a qui donar suport el dia 23. Per a ell no és una qüestió de viure del record i la nostàlgia, sinó una manera de fer política. “La política també s’ha de fer a Madrid, malauradament. I mentre es faci allà algú ha de defensar Catalunya també allà. El PDeCAT va a fer això. Anem a parlar amb qui faci falta. Amb qui sigui que governi a Madrid”, ha conclòs.

En un acte central que ha omplert el Celler Cooperatiu també hi ha intervingut la candidata del PDeCAT al Senat Lorena Iglesias i l’exalcalde de Vilafranca del Penedès Pere Regull. La que va ser candidata de la formació liberal a Sant Cugat, Mayte Pérez ha exercit d’amfitriona de la trobada.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem