Pensionistes i escoles bressol, a l'Audiència Pública del ple

Diferents veïns i veïnes de Sant Cugat han participat de l'Audiència Pública del ple municipal

El malestar dels pensionistes pel tracte rebut per part dels partits polítics, i els contractes dels educadors a les escoles bressol municipals, han centrat el torn de l'Audiència Pública del ple municipal del mes de febrer aquest dilluns, dia 17.

Així, Josep Porta, en representació de la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat, ha intervingut per mostrar el malestar del col·lectiu pel tracte rebut per part dels partits polítics, lamentant que no hagués entrat al ple municipal la moció que van registrar el 15 de gener, i a la qual, ha dit donaven suport les diferents formacions polítiques. "Hem decidit venir perquè ens sentim defraudats i enganyats", ha dit, lamentant que no se'ls comuniqués que no es debatés la moció.

"Sabem que els nostres problemes no són fàcils de resoldre, però en l'àmbit local considerem que no hi ha voluntat de resoldre res", ha afirmat, posant com a exemple el cas de Manresa, on s'han signat una sèrie de compromisos, amb pressupost assignat.

Núria Gibert, tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, els ha donat la resposta, disculpant-se, en primer lloc, per no haver comunicat directament la decisió de traslladar la moció al mes de març "amb la voluntat que esdevingui institucional". Igualment, Gibert ha subratllat que les reivindicacions del col·lectiu són una "prioritat".

Intervenció de la Plataforma de Pensionistes. FOTO: Bernat Millet

Intervenció de la Plataforma de Pensionistes. FOTO: Bernat Millet

Pel que fa a les escoles bressol, ha intervingut Maria Alba Peña, exposant el cas del Tricicle, i comptant amb el suport de representants d'altres centres educatius d'aquestes característiques. Totes elles han demanat explicacions sobre el motiu pel qual les baixes i substitucions d'educadors s'està fent amb contractes de no més de sis mesos de durada, fet que "deixa els infants sense referents", i perquè es triga a cobrir les baixes.

Pilar Gorina, regidora d'Educació, ha manifestat entendre la preocupació i compartir-la, assenyalant que la problemàtica rau en el fet que "no hi havia borsa d'ocupació per donar resposta a aquestes necessitats" i que s'estan creant. Amb tot, ha apuntat que "amb el tipus de contractació que es pot fer, no podem garantir que en tots els casos es mantinguin les persones que fan les substitucions", una de les reivindicacions de les famílies, treballant, però en un "sistema de gestió que permeti més agilitat i continuïtat de les educadores", i emplaçant les famílies a una futura reunió per tractar aquest assumpte.

Intervenció sobre les escoles bressol municipal. FOTO: Bernat Millet

Intervenció sobre les escoles bressol municipal. FOTO: Bernat Millet

Més intervencions

Durant el torn de l'audiència pública han estat diferents les intervencions plantejades pels veïns i veïnes de Sant Cugat. La Sra. Rodríguez ha demanat per què no hi ha alberg a Sant Cugat quan hi ha múltiples refugis per a animals, així com quin seguiment fa Serveis Socials sobre les ajudes que reben les persones. Des de Can Barata, el Sr. Medina ha demanat quin és l'estat de la futura rotonda que ha de facilitar l'accés al barri, i la Sra. Sassot ha demanat que el regidor d'Urbanisme li doni una resposta al problema que té amb el veïnat per uns arbres plantats a menys de la distància reglamentària de la seva casa, entre altres qüestions.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem