Pere Soler, convençut de liderar l'executiva del PSC a Sant Cugat

L'actual portaveu del grup municipal presenta candidatura assegurant que té el suport majoritari de la militància

Pere Soler, actual portaveu del PSC a Sant Cugat, ha presentat aquest dimecres 18 de maig la seva candidatura per ser primer secretari del partit, càrrec que està buit des que Michael Cáceres anunciés la seva dimissió el mes de juliol de 2015. Soler ha presentat la candidatura donant protagonisme a l'equip que l'acompanyarà en l'executiva i assegurant que té els suports suficients per guanyar: "Comptem amb el suport majoritari de la militància de Sant Cugat", ha dit. "Més del 50%, al voltant del 60% de companys i companyes del partit ens han esperonat i ens han donat el seu suport". Soler també ha anunciat que la seva candidatura triplica el nombre d'avals necessaris per presentar-se.

L'actual portaveu dels socialistes a Sant Cugat ha dit també que és positiu que es presentin altres candidatures, com ara la de Miguel Jiménez: "Estem molt contents que hi hagi altres companys que es presentin. Això vol dir que tenim un partit viu, un partit dinàmic, en el que els companys i companyes tenen ganes de treballar". S'ha mostrat, això sí, en desacord amb les declaracions de Jiménez en què lamentava la poca participació de la militància en la feina del grup municipal: "Per part de la gestora s'ha convidat a tothom a participar. Hi ha hagut tres campanyes electorals, per tant, oportunitats per fer-ho. Un grup ampli de la militància ha participat".

Una candidatura de la ciutadania

Pere Soler encapçala la candidatura i estarà acompanyat de Pablo Beceiro, José Gallardo, Lola Sancha, Vicenç San Francisco, Sandra Tirado i Elena Vila. "No e´s una direcció unipersonal,som un equip de treball", ha assenyalat Soler. "Volem mirar endavant, cap al futur, i no cap enrere. Hem d'aprendre dels errors del passat per construir un partit més fort a Sant Cugat". Vicenç San Francisco i Pere Soler han renunciat als seus càrrecs com a membres de la gestora que s'ha ocupat fins ara de la direcció de la secció local del partit.

El candidat ha dit també que estan "oberts" a totes les veus de la militància: "El partit no és de ningú, és de la ciutadania. Estem oberts a les idees. Som conscients que una de les tasques principals és la de motivar". Susana Tirado ha enumerat quins són els objectius de la candidatura: "Estar més a prop de la ciutadania, reduir l'executiva per treballar des de la militància, unitat entre el grup municipal i tots els membres del partit i recuperar el sentit del socialisme". Tanmateix ha dit que cal treballar en equip "per recuperar el protagonisme del partit".

Ha intervingut també Josep Lluís Salazar, qui ha anunciat que el PSC presentarà candidatura a Valldoreix a les eleccions municipals de 2019.

 
Comentaris

Destaquem