Pere Soler (PSC) qüestiona la proposta de Salut d'un nou projecte d'hospital

El candidat socialista a Sant Cugat creu que el projecte hauria de partir del Pla Funcional ja dissenyat fa anys i titlla l'anunci del conseller Balcells de "promesa electoralista"

"Podem estar d'acord amb la proposta d'un hospital lleuger, però per què no fer-lo a partir del projecte que fa anys que està dissenyat?" ha qüestionat el candidat a l'alcaldia del PSC a Sant Cugat, Pere Soler, aquest divendres, 19 de maig, en relació a l'anunci del conseller de Salut, Manel Balcells, d'un nou hospital d'alta resolució per a Sant Cugat i Rubí el dimecres 17.

Més info: Salut es compromet a construir un hospital d'alta resolució per a Sant Cugat i Rubí

Soler ho ha volgut posar en context explicant que des de l'any 2006 hi ha uns terrenys cedits per l'Ajuntament de Rubí en els quals hi ha un Pla Funcional aprovat per la Generalitat per treballar en un hospital, el Vicenç Ferrer, per cobrir les poblacions de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal, "que és el territori amb menys serveis sanitaris per densitat de la població de tot l'Estat". "Des d'aleshores fins ara no s'ha mogut ni una coma", ha afegit Soler, "però l'anunci del conseller Balcells és una promesa electoralista".

Tot i això, el candidat socialista ha celebrat que la conselleria de Salut "reconegui la necessitat d'augmentar els serveis sanitaris", però s'ha mostrat preocupat amb diverses qüestions que el seu grup portarà al Parlament a través de la diputada Eva Candela: quin és el destí del projecte de l'Hospital Vicenç Ferrer, si s'actualitzarà el Pla Funcional existent o se'n farà un de nou i si s'utilitzaran els terrenys cedits per l'Ajuntament de Rubí o es vol buscar una nova ubicació. Soler, a més, s'ha mostrat crític amb què no hi hagi un calendari concret i ha reclamat "que no es facin volar coloms ni es facin rufianades a Sant Cugat".

L'altra opció que històricament s'havia contemplat per augmentar els serveis sanitaris a Sant Cugat és la compra de l'Hospital Universitari de Catalunya, que Balcells ja va descartar, i també ho ha fet Soler: "És un filó que s'està estirant des de fa de dues dècades i que ja ningú es creu, perquè l'Hospital General no dona per més i econòmicament tampoc sortiria a compte".

L'alcaldable socialista ha aprofitat el contacte amb la premsa a la seva carpa de la plaça dels Quatre Cantons per donar més detalls sobre el programa del PSC en matèria de salut: "Volem millorar el sistema sanitari; recuperar les hores perdudes a l'ambulatori de la Floresta i el de les Planes; implementar un ambulatori al barri de Sant Francesc - Monestir, on hi hagi un metge de capçalera i unes hores d'infermeria; i quan hagi crescut encara més la població, començar a parlar del quart CAP".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem