Picornell, al judici del procés sobre el 20-S: "Era una concentració amb to festiu"

El senador per ERC al Congrés dels Diputats, Bernat Picornell, ha contestat les preguntes de la defensa de Junqueras i Romeva en el judici del procés

El santcugatenc Bernat Picornell, senador d'ERC al Senat ha declarat en condició de testimoni al judici del procés. Una declaració d'aproximadament 10 minuts, en la qual Picornell ha estat interpel·lat per la defensa d'Oriol Junqueras i el també santcugatenc Raül Romeva, per qui havia estat sol·licitat com a testimoni, sobre els fets del 20 de setembre davant de la seu del Departament d'Economia. Ni Fiscalia, ni Advocacia de l'Estat ni l'Acusació Popular (VOX) han volgut preguntar a Picornell.

Els fets del 20-S a Economia

Pel que fa a la manifestació davant de la seu d'Economia, Picornell, que ha explicat que hi era, ha afirmat que "era una concentració amb un to festiu", i que "no estava organitzada per la Generalitat". A més, també ha assenyalat que durant els discursos dels encausats "es parlava de democràcia i de llibertat", i també ha assenyalat que el passadís dels voluntaris de l'ANC fins a la porta del Departament es va fer "per seguretat", i que els agents de la Guàrdia Civil que eren davant de la porta "tenien una actitud de tranquil·litat".

Fa unes setmanes, el santcugatenc Raül Romeva va declarar com a encausat.

Més info: Romeva planta cara: "La violència la van exercir les forces de seguretat de l'Estat"

 
Comentaris

Destaquem