Pilones, zones urbanitzables, i més, a la participació ciutadana del ple

El torn dels veïns i veïnes de Sant Cugat ha estat àmpliament participat aquest 19 de març

Els veïns i veïnes de Sant Cugat del Vallès han acudit al ple municipal celebrat aquest 19 de març per manifestar les seves preocupacions i queixes sobre diferents aspectes del dia a dia a la ciutat. En total, han estat 13 les intervencions.

Veïns de Can Barata han demanat disposar d'un desfibril·lador al barri, per evitar ensurts donada la distància a la qual es troben dels centres de salut. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha respost que es mirarà la viabilitat per fer-ho possible, recordant que els vehicles de la Policia Local estan equipats amb aquest DEA per a emergències. També de Can Barata n'ha parlat el Sr. Ruíz, agraint les millores que s'estan fent al barri, i qui ha aprofitat el torn per reclamar pensions dignes.

Per la seva banda, el Sr. Vergés de l'Associació de Veïns del Centre ha proposat al consistori que s'aposti més per la recirculació que no pas pel reciclatge, fomentant la reutilització. En aquest sentit, ha fet referència als residus generats per una pizzeria a l'avinguda de Francesc Macià, tema al qual s'ha referit pels problemes que es generen de botellón al seu davant quan l'establiment tanca portes.

La Sra. Palacios ha manifestat la seva oposició a l'import de 200 euros de les multes per saltar-se el semàfor d'accés al centre de vianants, demanant si "serà útil". Cristina Paraira, la tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, ha replicat que la multa és de 80 euros, com saltar-se un semàfor, i ha remarcat que "l'objectiu és que els eixos de vianants siguin per a vianants i vehicles autoritzats". D'altra banda, Palacios ha lamentat que s'estiguin cobrant les trucades al 010. En aquest sentit, la tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica, Govern obert i Innovació, Joana Barbany, l'ha emplaçat a dirigir-se a l'OMIC per gestionar la reclamació, ja que el servei és gratuït.

S'ha parlat de la masia de Can Bell. FOTO: Artur Ribera

D'Urbanisme n'han parlat diferents veïns. Joan Josep Carmona ha demanat que s'actuï al carrer de Pahisa, i els propietaris de la masia de Can Bell han demanat ajuda per salvar la masia, igual que es protegeix Torre Negra, demanant una permuta per poder continuar amb l'activitat. Damià Calvet, tinent d'alcalde d'Urbanisme, Economia i Hisenda, ha emplaçat a esperar a l'aprovació del PGM que permetrà desenvolupar el Pla de Masies.

Per la seva banda, Jaume Bartua, de la urbanització Bellnou, ha reclamat mesures al barri, que "està abandonat, quan paguem impostos com la resta de ciutat". En aquest sentit, ha fet referència a la manca de contenidors, la presència de pous perillosos i la manca d'higiene de les hípiques, així com la necessitat de millorar la il·luminació, entre altres aspectes.

Conesa ha recordat que hi ha un problema de normativa en aquest espai, pel fet de no estar regulat. En el mateix sentit ha dit "és un problema també per l'Ajuntament, però necessitem una regulació urbanística que doni cobertura".

Altres temes

Imatge d'arxiu d'un ple municipal de Sant Cugat, amb l'alcaldessa Mercè Conesa  a la dreta la tinetn d'alcalde Carmela Fortuny FOTO: Artur Ribera

Susana González ha demanat pel servei d'urgències pediàtriques a la ciutat, i ha critica l'elevat cost de l'escola bressol. La tinenta d'alcalde d'Habitatge, Susanna Pellicer, ha recordat que s'està en conversacions amb Mútua de Terressa per resoldre el dèficit d'urgències pediàtriques, mentre que la regidora d'Educació i Família, Esther Salat, ha recordat que s'aplica la tarifació social a l'escola bressol. D'altra banda, González ha demanat si "hi haurà responsabilitats pel Cas Palau", al que Conesa ha respost que "no, perquè és mentida", afirmant que "no dimitiré; mai he posat la mà a la caixa".

Durant el torn, s'han tractat altres temes, com multes al carrer de Migdia reivindicat per Javier Jané, o els sorolls de l'AP-7 i la Torre d'Alta Tensió de Mira-sol, demanat per Federico López. Per la seva banda, Francesc López, de Can Magí, ha agraït a ERC que hagi presentat al ple una moció sobre la zona verda, "reclamada des de fa anys pels veïns de la zona".

Finalment, M.Àngels Quadras ha reivindicat el llibertat dels presos polítics.

 
Comentaris

Destaquem