El Ple demana que infants i joves amb diabetis tinguin acompanyament als centres educatius

Tots els grups han trobat el consens a través d'una moció institucional que reclama a la Generalitat que doti els centres educatius d'aquests recursos

Consens municipal per demanar a la Generalitat de Catalunya que ofereixi als infants i joves amb diabetis tipus 1 un acompanyament als centres educatius. El Ple municipal ha tirat endavant una moció institucional que insta el Departament d'Educació i el Departament de Salut a dotar de "recursos humans, econòmics i tècnics" els centres educatius de Catalunya per donar suport a aquests infants i joves. La moció remarca que les famílies "no poden dependre de la bona voluntat de l'equip docent" ni compten actualment amb recursos per contractar una persona formada en diabetis que els pugui acompanyar. 

En aquest sentit, la moció apunta que els infants i adolescents amb diabetis aprenen des de ben petits a gestionar la malaltia, però sempre acompanyats per familiars o cuidadors perquè "hi ha situacions que no poden fer sols". Als centres educatius, però, alerten que hi ha "un gran buit per la seva seguretat", ja que les famílies depenen de la "bona voluntat del professorat" encara que no tinguin la formació necessària. A més, les famílies denuncien que hi ha alguns centres que s'oposen que l'alumnat amb aquesta malaltia participi en activitats com excursions, sortides i colònies, creant així "un greuge i discriminació". 

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ APROVADA

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem