Sant Cugat buscarà millorar la qualitat de vida de la gent gran

L'empoderament i la participació comunitària; la dependència i l'envelliment actiu són els eixos sobre els quals gira aquesta moció presentada per Junts per Sant Cugat

El grup municipal Junts per Sant Cugat ha presentat, el dilluns 16 de novembre en el Ple Municipal, una moció amb l'objectiu d'implementar unes mesures en benefici del col·lectiu de la gent gran de Sant Cugat, un col·lectiu que a Sant Cugat el formen 12.722 ciutadans.

D'aquesta manera, la formació política, atès que l'Ajuntament ha començat a treballar en un Pla estratègic i en la creació d'un Consell de la Gent Gran, i que a Sant Cugat hi ha 6 casals per a la gent gran i està previst, en el pla de mandat de l'Ajuntament, la Construcció d'una residència assistida i centre de dia per a gent gran, ha demanat implementar noves mesures en benefici a la gent gran.

Així doncs, el grup municipal vol "garantir la transversalitat i vinculació" del Consell de Gent Gran amb la resta de consells (com el d'infants, esports o serveis socials), amb la intenció de fomentar i promoure el col·lectiu de la gent gran, un col·lectiu que representa el 13,97% de la població total del municipi.

A més, en el cas de les residències, Junts per Sant Cugat sol·licita "habilitar una partida econòmica del pressupost municipal per instal·lar oxigen a les residències de gent gran" i habilitar "una plataforma de serveis" a la futura residència amb centre de dia, a més d'establir uns protocols "per tal de facilitar la trobada entre les persones residents i els seus familiars".

Amb tot, la moció ha estat aprovada en el Ple Municipal, tot i que ha sofert unes esmenes per part de l'equip de govern, unes esmenes que Junts per Sant Cugat ha votat en contra i Ciutadans per Sant Cugat ha votat a favor.

La dependència, l'empoderament i l'envelliment, eixos de la moció

Així ho explica Núria Fernández, regidora de Junts per Sant Cugat: "La gent gran és un col·lectiu molt vulnerable, sobretot ara en temps de la COVID-19. Arribar a la 3a edat forma part del cicle vital i és un dels eixos que ha de guiar les nostres polítiques. Amb tot, és un àmbit que cal treballar per buscar sempre promoure la seva qualitat de vida".

D'altra banda, per a Núria Gibert, tinent d'alcaldia de Drets Socials, Igualtat i Ciutadania: "Creiem que el sentit de la moció era de bona intenció, però creiem que les esmenes contextualitzen més la moció. La vostra moció parlava molt genèricament dels 3 grans eixos com són l'empoderament i la participació comunitària; la dependència i l'envelliment actiu".

A més, Gibert ha volgut assenyalar perquè l'Ajuntament ha realitzat esmenes a la moció presentada per Junts per Sant Cugat: "Tot i això, hem suspès aquells acords que hem considerat inviables i hem fet esmenes aquells que ja existien. Treballem amb coses noves i no amb el que és impossible o que ja existeix".

Finalment, Sergio Blázquez, regidor de Ciutadans de Sant Cugat, ha mostrat el suport del grup municipal a les esmenes presentades per l'Ajuntament: "Tenim el deure de bolcar-nos amb la nostra gent gran, un col·lectiu que ha patit i està patint de manera cruel la pandèmia de la COVID-19 des d'un punt de vista sanitari, social i econòmic".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem