Helena López Macho és la nova síndica de Greuges

Ramon Palacio s'ha jubilat i el substituirà Helena López Macho

Helena López Macho serà la nova síndica del Síndic de Greuges de Sant Cugat i Valldoreix, després que Ramon Palacio es jubilés el juny de 2020. Des de llavors, Palacio havia continuat fent la feina tot i que havia denunciat que "sense la pertinent retribució econòmica".

Representants designats pels diferents grups municipals de la ciutat i la regidora no adscrita van acordar per unanimitat proposar a López Macho, que s'ha presentat al ple municipal de dilluns 21 de març. "Ens sentim molt orgullosos del procés participatiu de tota la ciutat que ha pogut presentar candidatures. També s'ha fet un treball conjunt amb tots els grups del Ple per escollir la responsable del càrrec", ha reconegut Lourdes Llorente (CUP-PC), tinenta d'alcaldia de Transparència, Bon Govern, Innovació, Participació i Barris. "Estem contents també que sigui una dona, la primera a la nostra ciutat".

Helena López Macho és la nova síndica de Sant Cugat i Valldoreix. FOTO: Ajuntament

Helena López Macho és la nova síndica de Sant Cugat i Valldoreix. FOTO: Ajuntament

Aldo Ciprian, portaveu del grup de Ciutadans, ha desitjat que López Macho "deixi la política pels polítics, no com va fer l'anterior síndic, Ramon Palacio". Cristina Paraia, de JuntsXSantCugat, ha destacat que els agrada "el seu currículum i la seva personalitat. Ens tindrà pel que calgui".

Pel que fa als membres de govern, Pere Soler, portaveu del PSC, ha posat en valor el nou procés de selecció i ha celebrat que sigui la primera síndica dona de la ciutat: "Evolucionem com a societat", ha dit. Francesc Duch, portaveu d'ERC, ha felicitat al síndic sortint, Ramon Palacio, i ha animat a la nova responsable, Helena López Macho, a comptar amb el suport del govern.

Ramon Palacio, síndic sortint, s'ha acomiadat: "Estic agraït de la feina de l'equip i la relació amb el Ple. Felicito l'Helena i desitjo que sigui tan punyent i crítica com jo". López Macho també ha agafat la paraula un cop ha estat votada per unanimitat: "Soc veïna de Sant Cugat des de fa 58 anys. Treballaré per la independència, la imparcialitat, l'equitat, la proximitat i la transparència, principis rectors del Síndic de Greuges".

López Macho és llicenciada en Dret i especialitzada en violència de gènere. La seva trajectòria de més de 30 anys inclou feina en Col·legis d'Advocats i en l'elaboració de protocols de prevenció de violència masclista.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem