El Ple rebutja les agressions al centre social antifeixista de Castelló de la Plana

Vox s'ha desmarcat de la declaració perquè considera que "només pretén estigmatitzar" la formació "vinculant-la amb el feixisme"

La junta de portaveus de l'Ajuntament de Sant Cugat ha mostrat el seu rebuig a les agressions que van patir membres d'un casal antifeixista de Castelló de la Plana per part d'un grup d'ultres durant les Festes de la Magdalena Combativa. En la declaració, el ple també ha mostrat el seu suport a les persones agredides i ha lamentat l'actuació de l'Ajuntament de Castelló de la Plana, on governa Vox i el PP, per haver "criminalitzat el moviment antifeixista de la ciutat". També han criticat l'actuació de la policia local del municipi per haver "sancionat qualsevol activitat del centre social" i, en canvi, "no actuar per evitar" l'agressió ultra i "protegir el grup agressor i facilitar-ne la fugida". 

CONSULTA LA DECLARACIÓ DE LA JUNTA DE PORTAVEUS

En un comunicat, Vox va anunciar que es desmarcaria d'aquesta declaració perquè considera que "només pretén estigmatitzar" la formació "vinculant-la amb el feixisme". Segons el partit, la declaració pretén "culpabilitzar el govern del PP i Vox" de Castelló de la Plana i fa "acusacions molt greus" que afecten funcionaris públics de les forces i cossos de seguretat de l'Estat. El portaveu de Vox, Marcos Rodríguez, recorda en el comunicat que el partit "sempre ha condemnat qualsevol mena de violència" i critica que el text de la declaració només faci referència a víctimes d'atacs d'extrema dreta quan "els mateixos regidors de Vox han hagut de patir agressions i atacs de grups radicals d'extrema esquerra". 

El PP s'hi ha abstingut.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem