El pont de Can Vernet no tornarà a obrir i se'n construirà un de paral·lel

L'aqüeducte del segle XIV no pot suportar el pas diari de vianants i bicicletes

El pont de Can Vernet fa més d'un any que té tancat el pas als vianants per despreniments. Es tracta d'una peça històrica del datada aproximadament del segle XIV que necessita ser restaurada. Ara, Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat, confirma que no es podrà tornar a obrir l'accés "perquè l'estructura no podria aguantar-ho".

Per tant, es construirà un pont paral·lel per a ús diari, ja que l'original, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional, no està preparat per tanta afluència de gent. "Es va construir el pont de Can Vernet per a portar aigua, no pot suportar el pas de vianants i bicicletes", va explicar Ingla durant el Consell de Barri de Centre Oest de dilluns 23 de maig.

A banda, s'està restaurant l'aqüeducte. L'Ajuntament ja ha encarregat el projecte de rehabilitació i ja s'ha iniciat l'estudi geotècnic i els treballs per a fer un aixecament en 3D del pont per avançar en la redacció del projecte. Una vegada aprovat, l'Ajuntament licitarà les obres per fer les reparacions pertinents.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem