El PP demana més suport a les empreses per evitar tancaments

L'exministra del Partit Popular Elvira Rodríguez ha visitat Sant Cugat

El Partit Popular reclama un major suport a les empreses per evitar tancaments. L'exministra de Medi Ambient, Elvira Rodríguez, ha visitat l'empresa santcugatenca TMA-Grupo Sánchez i ha reivindicat ajudes pel teixit empresarial i un "suport directe". El president del PP de Sant Cugat, Álvaro Benejam, ha acompanyat Rodríguez durant aquest acte de precampanya per les eleccions del 14 de febrer. Tots dos han assenyalat la importància d'estar al costat de les empreses.

"S'ha d'ajudar les empreses que ho passen malament perquè no tanquin, perquè suposa la ruïna pel propietari i pels treballadors. I proposem baixades d'impostos i exoneracions de les cotitzacions a la Seguretat Social", ha assenyalat l'exministra. En aquest sentit, ha criticat el paper de la Generalitat de Catalunya per l'increment de l'impost de successions i les restriccions a les activitats econòmiques.

"En un moment de crisi econòmica importantíssima, s'ha de donar suport als emprenedors, als petits empresaris que creen feina", ha emfatitzat.

Abocadors i residus

Elvira Rodríguez ha volgut posar en valor empreses que es dediquen al tractament de residus com TMA: "És una activitat que millora la vida de les persones i dona valor a la societat". Per l'exministra, cal un canvi en la societat per avançar en la reducció de residus: "Tots ens hem de conscienciar que hem de consumir el menys possible".

Cal recordar que Rubí és el municipi amb més abocadors de Catalunya i alguns controlats per TMA han generat forta polèmica i denúncies per incompliments. A més, el Grupo Sánchez treballa ara per obrir un nou abocador a Can Balasc, entre Rubí i Sant Cugat.

Més info: Preocupació veïnal per la probable obertura d'un abocador a Can Balasch

Rodríguez: "Això també genera llocs de treball i riquesa en els llocs on estan"

"Això també genera llocs de treball i riquesa en els llocs on estan", ha defensat l'exministra, que afegia sobre el cas de Rubí: "A determinats municipis els hi toca tenir la instal·lació. Però a vegades és bo, perquè genera llocs de treball. Però cal exigir transparència i complir amb les normes, que han de ser raonables.Qui té les instal·lacions ha de tenir un retorn i potser els veïns hi estarien d'acord". A més, ha demanat no fer "política dolenta" amb la gestió de residus i ha incidit en la necessitat de transformar el model de vida per reduir-ne la generació.

Sobre les polèmiques que han envoltat TMA, Álvaro Benejam ha apuntat: "Són qüestions de l'empresa que intenta millorar cada dia. La gestió de residus és molt complicada i s'ha d'agrair que empreses com aquestes tinguin un nivell de professionalització molt alt".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem