El PP farà "oposició constructiva" a Sant Cugat

Els populars no entraran al govern i estan disposats arribar a pactes puntuals amb qualsevol grup municipal

"No tenim cap intenció ni cap proposta per entrar al govern i farem oposició constructiva", ha declarat el líder del Partit Popular a Sant Cugat, Álvaro Benejam, en una roda de premsa aquest dimecres, 14 de juny, davant de l'Ajuntament, a tres dies del ple d'investidura del nou mandat.

Acompanyat dels que seran els altres dos regidors del PP a l'Ajuntament, Alfredo Bergua i Maria Estrella Salanova, Benejam ha explicat que en el ple d'investidura es votaran a ells mateixos i que des de l'oposició pressionaran al nou govern perquè posi en pràctica les polítiques que consideren necessàries per "revertir moltes de les situacions que ens hem trobat amb el tripartit, que ha estat castigat a les urnes".

En aquest sentit, el PP està disposat a pactar amb qualsevol dels altres grups municipals amb representació a l'Ajuntament al llarg del mandat per tirar endavant les seves propostes i ja s'han reunit amb el guanyador de les eleccions, Josep Maria Vallès, per traslladar-li quines són.

Les propostes del PP

En els primers 50 dies del nou govern, el PP considera urgent reclamar els jutjats, un hospital de referència, un quart CAP, una tercera residència de persones grans, resoldre la problemàtica de l'escola La Mirada i la comissaria de Valldoreix.

Pel que fa a l'esport, volen un pavelló amb capacitat màxima de 3.000 persones, un pavelló de gimnàstica rítmica, despatxos d'entitats al pavelló de la Guinardera, remodelació de les pistes de Sant Francesc, piscines municipals, creació de la patronal municipal d'esports, augment de subvencions a entitats i un pla de millora i manteniment de les instal·lacions esportives.

En l'àrea econòmica, demanen fer una auditoria que sigui externa i posar en marxa un equip de revisió de les ordenances fiscals per rebaixar els impostos. En la de seguretat, reclamar a la Generalitat un augment del nombre d'agents de la policia local i de mossos d'esquadra i crear una oficina d'afectats per les okupacions.

En el camp de la mobilitat, mesures per agilitzar el tràfic al centre i a les entrades de Sant Cugat, revisar el projecte del carril bici pel carrer de Francesc Moragas. En el de manteniment, volen un pla de manteniment de carrers i elaborar un pla de manteniment de zones verdes i jardins. I en l'àrea social, exigir un servei d'urgències pedriàtiques al CAP del Turó de Can Mates, recuperar el concert amb l'Hospital General mentre no hi hagi un hospital de referència i millorar el servei d'urgències als caps de setmana.

Finalment, el PP també proposa paralitzar el projecte de Ragull Centre, que el reg de parcs, jardins i el golf sigui amb aigües reciclades, reduir els terminis de llicències d'obres i la regularització urbanística de Sol i Aire.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem