El PP de Sant Cugat presenta un pla de mesures contra l'okupació il·legal

El Partit Popular de Sant Cugat vol implementar mesures per garantir el dret de la propietat privada i lluitar contra l'okupació il·legal del municipi

El Partit Popular de Sant Cugat ha presentat, el divendres 2 d'octubre davant de l'Ajuntament de Sant Cugat, un pla contra l'okupació il·legal per garantir la propietat privada, amb l'objectiu de donar suport a una proposició de llei que va presentar el PP en el darrer juny en el Congrés de Diputats d'Espanya. 

Per a Álvaro Benejam, portaveu del Partit Popular de Sant Cugat: "L'okupació a Sant Cugat és un problema i la gent ho percep així. En els darrers anys, comptem amb una seixantena de pisos okupats i en els darrers 6 mesos, hem acumulat entre 20 i 30 noves okupacions consumades. És una dada greu i creiem que s'han d'incloure mesures perquè això no continuí".

En aquesta línia, Benejam ha assenyalat que l'Ajuntament "hauria de ser proactiu perquè no es produeixin més okupacions en un futur. La Policia Local hauria de tenir eines per fer fora els okupes de manera exprés (entre 12 i 48 hores), sigui una morada propietària o no, ja que en ambdós casos estem davant delictes, i com a delictes, hem de posar mesures legals per garantir el dret a la propietat de les persones".

A més, Óscar Ramírez, president provincial del Partit Popular, ha comentat que l'okupació és una problemàtica persistent a tota Espanya: "Ens trobem davant una situació d'alarma generalitzada d'okupacions irregulars i il·legals, on Sant Cugat no és cap excepció".

És per això, que Ramírez ha desgranat els punts bàsics d'aquest pla contra l'okupació il·legal, un pla que compta amb diferents modificacions amb l'objectiu de garantir la propietat privada: "Primer de tot, volem recuperar el delicte d'usurpació, ampliant les penes d'1 a 3 anys per persones que han okupat de forma il·legal la propietat"

"També, volem que els habitatges okupats no puguin constituir-se com a domicili habitual dels okupants irregulars d'aquells habitatges i d'altra banda, que els okupes no es puguin empadronar, ja que hi ha molts Ajuntaments que permeten domiciliar-se en habitatges okupats. A més, volem que les comunitats i persones jurídiques puguin exercir procediments legals contra els okupants il·legals, ja que encara que no siguin propietaris, estan sofrint problemes amb aquesta problemàtica, una problemàtica que genera problemes de convivència" afegeix Ramírez. 

Finalment, el president provincial del Partit Popular ha especificat una contemplació "en l'àmbit municipal i local per donar ajudes socials a aquelles famílies vulnerables que tenen problemes a tenir accés a un habitatge digne, ja que no ens oblidem dels més necessitats".

Amb tot, una campanya en l'àmbit estatal que s'està desplaçant als diferents municipis d'Espanya amb l'objectiu de recollir firmes, una campanya que s'ha portat també a change.org, "i que en menys d'una setmana ja han firmat més de 10.000 persones, perquè sense propietat no hi ha democràcia ni llibertat" tal com ha sentenciat Óscar Ramírez.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem