PP i Vox es queden sols demanant "no incrementar la pressió fiscal" de Sant Cugat

La moció demanava no incrementar els impostos municipals en considerar que el municipi ja té alguns impostos al màxim de la legalitat

El PP Sant Cugat només ha rebut el suport de Vox Sant Cugat en la seva moció de no incrementar la pressió fiscal de Sant Cugat, la qual ha estat presentada en el ple municipal de març, del dilluns 18. La moció, que demanava no incrementar els impostos municipals en considerar que el municipi ja té alguns impostos al màxim de la legalitat, ha estat rebutjada per la resta de grups municipals, els quals han defensat que els impostos contribueixen a millorar els serveis públics de la ciutat. Llegeix la moció completa presentada pel PP Sant Cugat.

Així doncs, el regidor portaveu del PP Sant Cugat, Álvaro Benejam, ha assenyalat que el municipi té alguns dels impostos al màxim de la seva legalitat: "Creiem que no hem d'apujar els impostos perquè ja en tenim alguns al màxim de la seva legalitat, com és el cas de l'Impost de Vehicles, l'Impost de Construcció, Instal·lacions i Obres o l'Impost de Plusvàlues. En el nostre parer creiem que no hi ha un punt d'equilibri entre el qual es cobra i els serveis que es donen i és per això que demanem que no s'apugin els impostos".

La moció ha estat ben vista per Vox Sant Cugat, qui ha demanat protecció a famílies i empreses per "l'actual asfixia fiscal", tal com ha apuntat el regidor portaveu, Marcos Rodríguez: "La situació fiscal és confiscatòria a Sant Cugat i donada la delicada situació d'algunes famílies i veïns que els és complicat arribar a final de mes per l'increment del cost d'aliments o subministraments considerem important que se'ls doni suport. La ciutat ha de donar eines per poder tirar endavant l'economia domèstica i laboral i és per això que hem de protegir a famílies i empreses de l'actual asfixia fiscal".

En el cas del govern municipal, el tinent d'alcaldia d'Economia, Carles Brugarolas (Junts per Sant Cugat), ha volgut recordar el compromís del consistori "en no apujar la pressió fiscal aquest any" però també ha defensat la preocupació "pels serveis públics de la ciutat".

Una moció 'populista i irresponsable'

La CUP Sant Cugat ha estat crítica amb la moció presentada pel PP Sant Cugat i l'ha titllat de "populista i irresponsable", tal com ha apuntat el seu regidor portaveu, Marco Simarro: "Comprometre'ns a no tocar els impostos és fer-nos un tret al peu. Agafar aquest compromís ens deixa de mans lligades davant qualsevol conjuntura socioeconòmica o d'urgència i és absurd". D'altra banda, els cupaires han defensat la distribució de la riquesa: "La justícia social no és garantir els drets segons la butxaca de cadascú, sinó pel finançament de les nostres institucions segons el que cadascú pugui aportar". En el cas d'En Comú Podem, el seu regidor portaveu Ramon Gutiérrez també ha defensat "la distribució de la riquesa i el finançament de serveis públics" i ha lamentat no haver augmentat "la pressió fiscal d'aquest 2024".

Aquest raonament també ha estat defensat finalment pel PSC Sant Cugat, tal com ha defensat la regidora portaveu, Elena Vila: "Els impostos ajuden a la inversió de serveis públics i a millorar les infraestructures. Un nivell adequat de tributació ens permet finançar serveis públics de qualitat. A més, ajuden a la sostenibilitat ambiental, i més que una càrrega representen una inversió en el futur del municipi i en la preservació de recursos per generacions futures".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem