Prats (presidenciable del FNC): 'No som xenòfobs; defensem la immigració regulada'

El TOT entrevista al presidenciable a Valldoreix del Front Nacional de Catalunya, un partit que es presenta per primera vegada a l'EMD de Valldoreix

És la primera vegada que el Front Nacional de Catalunya (FNC) es presenta a unes eleccions a Valldoreix i a Sant Cugat. Arnau Prats, pare de família nombrosa i valldorexenc des de fa 10 anys és el candidat a presidir l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix per aquesta nova formació independentista.

Com ha arribat a la política?

Sempre he tingut inquietud social i pel bé comú. Estic implicat sempre en diferents entitats com la coral o l'AFA de l'escola. M'agrada implicar-me. Fa poc un familiar em va parlar del FNC. Gent jove, amb ganes de fer nova política, sàvia nova. Llavors el candidat per Sant Cugat, en Lluís Fernández Alà, em va comentar que no tenien presidenciable a Valldoreix i m'hi vaig ficar. Això va ser un dimecres i el dissabte ja vam fer la presentació formal i els primers actes.

Quines prioritats té el seu partit per Valldoreix?

Jo quan vaig anar a Valldoreix el vaig veure com un lloc molt maco però deixat. Visc a prop de l'avinguda del Baixador així que imagina com de malament ho he vist tot. Fa 11 anys que estem quasi igual. Una de les primeres coses que s'han de fer és arreglar aquest carrer. Cal un asfaltat amb urgència.

Què més cal "arreglar"?

L'assumpte del camp de futbol. S'ha de condicionar. Vam parlar amb el club de futbol i ara han d'entrenar a l'Àgora... A l'EMD sempre els donen llargues. Fa falta posar vestidors i un petit bar i sobretot que s'hi pugui jugar. L'esport és clau. Crea cohesió social.

Què opinen de la centralitat?

S'ha de fer un estudi i fer-ho bé perquè no hi ha una plaça del poble que sigui un punt de trobada. Fa falta més comerç de proximitat.

No hi ha una plaça del poble que sigui un punt de trobada

Amb quins partits podria entendre's el FNC?

Les persones estan per sobre de les ideologies. Soc una persona de parlar. Pel bé de la gent. Un dels problemes actuals és el guirigall de partits. Cadascú va a la seva. Hi ha moltes rivalitats. S'ha de pactar amb tothom.

Cap línia vermella?

Home... Alguns partits sí que són una línia vermella. Però en l'àmbit municipal, penso que hauria de passar per sobre el que pensen les persones.

Arnau Prats Front Nacional Valldoreix Bernat Millet

Arnau Prats, presidenciable del Front Nacional a Valldoreix, viu a Valldoreix des de fa 10 anys. FOTO: Bernat Millet


Alguns han posat en el FNC la seva línia vermella. Què opina d'això?

Ens diuen el VOX català.

El FNC és el VOX català?

No.

Què els diferencia?

Quan em vaig posar en política vaig mirar bé què era el partit. És un partit de centredreta català. Independentista. Que defensa la família. La bona gestió... Som la dreta moderada. Crec que som com la convergència de fa 40 anys. És la dreta que la gent reclama. Veiem molta gent que ha quedat orfe de la política.

Crec que som com la convergència de fa 40 anys. És la dreta que la gent reclama

I la immigració?

En contra del que diuen, no som xenòfobs. Senzillament defensem la immigració regulada. Com tot a la vida: que hi hagi ordre. Hi ha llocs de treball que la gent d'aquí no volem fer i per cobrir-los necessites la immigració: neteja i restauració per exemple.

El centredreta de Junts no els convenç?

Junts ha dividit el centredreta. Per això hi ha tants partits que venen de l'antiga Convergència. Estan fent una estratègia dolenta. Tiren cap al centreesquerra. No saben on són.

Els han temptat a sumar-se a la candidatura d'Herrada?

La Susana Herrada ens ho va proposar. Fer un front de dretes contra un front d'esquerres.

Per què van dir que no?

Ens volem desvincular de dretes i esquerres. Volem fer la nostra i de moment no pactarem. Diem no a la coalició de dretes.

Diem no a la coalició de dretes

Tornem a Valldoreix. Com ha de ser la vila?

Ha de ser una ciutat neta. També un referent en cultura. Seguirem defensant la cultura catalana i la llengua per sobre de tot. I amb un pla d'urbanisme nou. Només hi ha cases.

On fem pisos, però?

Hi ha zones de Valldoreix on es pot canviar l'urbanisme. Hem de buscar habitatge protegit en zones concretes. Valldoreix és gran. Hi ha 14 barris.

Arnau Prats Front Nacional Valldoreix Bernat Millet

Arnau Prats prové del món empresarial. FOTO: Bernat Millet


Alguna proposta estrella o nova?

Proposarem fer una benzinera.

On?

S'ha d'estudiar, però a la zona de Can Cadena anant cap als Túnels de Vallvidrera és un bon lloc. I també calen punts de càrrega per a cotxes elèctrics.

Valldoreix ha de ser un municipi independent?

Farem un estudi per veure si això és viable, però crec que Valldoreix ha de tenir un ajuntament propi. No hem de dependre de Sant Cugat. Hi ha moltes competències en les quals no ens fan ni cas. Per exemple en matèria de seguretat o mobilitat. Proposem que hi hagi un local de policia local i més agents cívics. Valldoreix ha crescut molt i no pot ser que no hi hagi policia.

Valldoreix ha de tenir un ajuntament propi. No hem de dependre de Sant Cugat

En un sistema presidencialista ho tenen molt difícil, no?

Sempre hi ha un primer cop. Tots els partits es van presentar un dia per primer cop. Malgrat això, l'objectiu del FNC també passa pel Parlament de Catalunya. Hem de fer feina per fer un canvi d'aires a Catalunya.

Li interessaria fer un pas més amunt en política?

De moment no. Les municipals ja és prou. Tinc molta feina.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem