'El Precio de la libertad', a Sant Cugat per mostrar la "lluita" de 'S’ha acabat!'

El Partit Popular (PP) de Sant Cugat ha facilitat que es pogués estrenar el documental que mostra la trajectòria de l'associació juvenil espanyolista a les universitats catalanes

L'associació juvenil espanyolista S'ha acabat! ha estrenat a Sant Cugat, amb el suport del Partit Popular (PP), El Precio de la libertad, un primer documental que explica la seva trajectòria durant els cinc anys de vida. "Són cinc anys de lluita a les universitats pel constitucionalisme i per a la unitat d'Espanya i en defensa de la llibertat". Amb aquestes paraules la seva presidenta, Andrea Llopart, ha resumit l'objectiu de la filmació.

El portaveu a l'Ajuntament de Sant Cugat per al Partit Popular, Álvaro Benejam, ha donat suport a aquesta iniciativa i ha organitzat un acte a la Casa de Cultura de la ciutat per poder projectar la pel·lícula. "L'associació porta una trajectòria irreprotxable en defensa del constitucionalisme a Catalunya, de la convivència i d'uns valors que representarien la fraternitat a Catalunya de la societat, tot el contrari del que ha significat l'independentisme", ha expressat Benejam. A més, ha afegit que l'independentisme ha significat "confrontació". També ha mostrat el seu desig que l'associació cada cop tingui més suport dels joves a Catalunya i ha qualificat això d'"inevitable".

El precio de la libertat, el primer documental de S'ha acabat!

El documental explica els cinc anys de lluita de l'associació S'ha acabat! a les universitats pel constitucionalisme i la unitat d'Espanya i en defensa de la llibertat. "Nosaltres creiem que les universitats han de ser espais lliures, plurals on regni la llibertat i la convivència i, com que no ho hem viscut així i se'ns ha agredit i atacat en un acte o una carpa informativa, hem volgut fer un documental per denunciar la situació", ha explicat Llopart.

És un documental testimonial on s'expliquen "vivències reals" amb un "final positiu" que, en paraules de Llopart, vol donar les gràcies a tot el reconeixement de la societat civil i dels partits polítics que sempre els han donat suport.

Aquesta presentació a Sant Cugat s'emmarca en una gira de presentacions arreu del territori nacional i estatal. Han estrenat ja a Barcelona i a Madrid i, aprofitant les eleccions al Parlament de Catalunya volen centrar les estrenes a Catalunya per mobilitzar el vot que, segons Llopart, és "constitucionalista".

De cara al setembre o octubre, el documental es podrà veure en alguna plataforma online que encara no s'ha tancat. També han proposat a partits del Parlament suport perquè el documental es pugui veure per Televisió de Catalunya. "Considerem que molts cops és molt sectària i seria una forma de trencar el sectarisme que tenen i mostrar una situació que pateixen molts joves a Catalunya", ha comentat Llopart.

S'ha acabat, cinc anys de trajectòria

L'associació S'ha acabat! - Joves per la Defensa i de la Constitució és una associació juvenil espanyolista d'àmbit territorial català que l'any 2018 va organitzar la seva primera mobilització a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Actualment, disposa d'una seixantena de socis joves, una seixantena de simpatitzants majors de 35 anys i, a l'Estat espanyol, un total de 300 simpatitzants, segons dades rebel·lades per la seva presidenta, Andrea Llopart. De Sant Cugat no n'ha pogut concretar la quantitat exacta de socis, però li sonava una quantitat testimonial. Ha recordat, però, que un d'ells és Ignacio Rigau, Coordinació General de Noves Generacions de Catalunya.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem