Els pressupostos participatius de Sant Cugat passen de 2,5 a 1,5 milions d'euros

Els santcugatencs decidiran a què es destinen 1,5 milions d'euros de l'Ajuntament de Sant Cuat

L’Ajuntament de Sant Cugat ha posat en marxa una nova edició dels Pressupostos Participatius amb l’objectiu que la ciutadania pugui decidir en què s’inverteix una part del pressupost municipal de 2022 i 2023. Els santcugatencs poden presentar les seves propostes del 9 de maig al 2 de juny a través d'internet. Al final del procés hi ha una votació oberta a tota la població per triar els projectes a executar.

L'Ajuntament ha reduït els diners dels pressupostos participatius, que passen de 2,5 a 1,5 milions d'euros. Així ho ha justificat el regidor de Participació, Marco Simarro: “És una redimensió conjuntural. Tenim una sèrie de projectes d’edicions anteriors encara per executar, hem tingut la pandèmia que ens ha endarrerit molt la possibilitat de poder fer aquesta feina, i per això fem aquesta redimensió amb la voluntat de posar a punt tots aquests projectes i no generar un excés de feina al mandat vinent. Això ens permetrà posar-nos al dia”.

Propostes per barris

La quarta edició dels Pressupostos Participatius manté la filosofia de l’edició anterior i es treballarà a nivell de barris per tal que els projectes resultants estiguin arrelats al territori i responguin a les necessitats detectades pel veïnat. Amb aquest objectiu, les propostes que es presentin han de respondre a alguna de les línies estratègiques treballades i acordades ara fa dos anys i que es van recollir en un Programa de Barri.

Així, cada barri decidirà 216.000 euros, dels quals 200.000 € seran per a projectes d’inversió i 16.000 € per a propostes de pressupost ordinari. En els últims pressupostos participatiu, La Floresta, Les Planes i Mira-sol disposaven de 400.000 euros cadascun. Els barris del centre comptaven amb 200.000 euros i una bossa conjunta de 600.000 euros, que també s'elimina. 

Aposta pels joves i infants

Una de les principals novetats d’aquesta edició és la reserva d’una part dels diners (216.000 euros) per a propostes d’infants i joves. El procés participatiu es farà amb el Consell d’Infants i de Joves, amb la voluntat de fomentar la participació de la població de 10 a 18 anys.

"Volem potenciar la participació dels joves en aquest procés. Són un percentatge molt alt de la població de Sant Cugat i creiem que han estat poc representats en aquest procés, ja sigui per manca d’interès o perquè no se’ls interpel·la prou bé", ha destacat Marco Simarro. Per Alba Gordó, regidora de Joventut, "és una gran notícia i era més necessari que mai": "Els diversos òrgans de representació tant de la infància com de la joventut ens alerten que no estem escoltant prou aquesta franja d’edat".

Calendari del procés

  • Fase 1. Presentació de propostes i suports a les propostes: fins el 2 de juny a través d'internet.
  • Fase 2. Validació de les propostes per part de l'equip tècnic: juny – juliol 2022.
  • Fase 3. Presentació i deliberació de les propostes a través dels Consells de Barri: setembre – octubre 2022.
  • Fase 4. Votació ciutadana de les propostes a través d'internet: desembre 2022.
  • Fase 5. Retorn dels resultats.
  • Fase 6. Seguiment i execució de les propostes amb la constitució de grups de treball: a partir de gener del 2023.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem