El primer que va fer Puigneró després de ser destituït com a vicepresident

Jordi Puigneró s'ha emocionat en recordar el moment de trucar a la seva parella per comunicar-li la destitució

El santcugatenc Jordi Puigneró ha trencat el silenci mediàtic des de la seva destitució com a vicepresident i conseller del Govern de la Generalitat. En una entrevista a RAC1, Puigneró ha donat els detalls del seu cessament, de les negociacions amb Esquerra Republicana i de la seva etapa a l'executiu català.

Visiblement emocionat, el santcugatenc ha explicat què va fer quan el president Pere Aragonès li va anunciar la destitució: "El primer que vaig fer va ser trucar la meva parella. Ella ha patit molt, també". I ha desvellat quins són els seus plans actuals i les "vacances digitals" que farà: "Necessito una mica de descompressió, estar al govern de Catalunya és molt intens".

Jordi Puigneró: "He arribat a la conclusió que ERC no vol que estiguem al Govern"

El fins ara vicepresident també ha repassat la seva trajectòria com a vicepresident i conseller de Territori i Polítiques Digitals: "He liderat durant vuit o nou anys la política digital del país. No puc demanar més a la meva vida professional". "Del que em sento més orgullós és haver intentat, i en certa mesura haver-ho aconseguit, fer que aquest país es modernitzés digitalment i fes una revolució digital per avançar al que ha de ser un país del segle XXI". Entre els projectes que ha impulsat, ha destacat el desplegament de la fibra òptica pel territori o el llançament d'un nanosatèl·lit a l'espai.

Sobre la relació entre Junts per Catalunya i ERC, Puigneró considera que veu "molt difícil" que el govern de coalició es mantingui: "He arribat a la conclusió que ERC no vol que estiguem al Govern". A més, ha carregat contra els republicans per "jugar a dues bandes" amb els acords amb el PSOE a Madrid i amb Junts a Catalunya. 

A més, Jordi Puigneró ha explicat que va demanar a la direcció Junts que no es posés com a condició la seva restitució i ha assegurat que aquesta opció ja no es va incloure en l'última proposta als republicans per mantenir l'acord de govern.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem