Els programes electorals de Valldoreix: semblances i diferències

EL 28 de maig també s'escull qui serà el president de l'EMD de Valldoreix mitjançant la votació a unes urnes

A Valldoreix es presenten 6 candidats a presidir l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD). Aquesta administració té un sistema electoral diferent de caire presidencialista. És a dir, es voten només els candidats (una persona, no una llista) i el que té més vots és escollit automàticament president de l’EMD. La Junta de veïns (l’equivalent al ple) es forma tenint en compte els vots que els valldoreixencs han emès proporcionalment a l’urna de Sant Cugat.

La candidatura de continuïtat del govern actual és la de Som Valldoreix, liderada per Susana Herrada, que aglutina els suports de Junts, PDeCAT i el PP. El seu rival principal és Juanjo Cortés que sota el segell Valldoreix Plural suma els avals d’ERC, PSC, CUP, En Cumú Podem. Ciutadans, El Front Nacional de Catalunya, Independents i Vox també es presenten en solitari a les eleccions a Valldoreix

Som Valldoreix

La candidatura de Susana Herrada està dividida en 8 grans eixos que van des l’experiència de gestió de l’actual partit al govern fins a el reforç de la seguretat passant per la lluita contra el canvi climàtic o més presència de l’esport. Algunes de les mesures concretes que plantegen són:

· Reorganitzar l’oficina d’atenció a l’habitatge i ampliació d’horaris.

· Augmentar la plantilla d’agents cívics i exigir a Sant Cugat una subcomissaria de policia.

· Reduir el temps de tramitació de les llicències d’obra major i completar la urbanització de l’avinguda del Baixador.

· Crear espais de trobada per al jovent i demanar a Sant Cugat una promoció de protecció oficial a la zona de l’estació de Valldoreix.

· Fer el camp de futbol amb gespa artificial, crear pistes de volei platja i millorar les instal·lacions de la piscina municipal.

Valldoreix plural

L’historiador i treballador de l’EMD de Valldoreix, Juanjo Cortés, ha fet un pas endavant cap a la política i encapçala la principal candidatura opositora al govern actual. Cortés és actualment el secretari de l’Agrupació d’EMDs de Catalunya i té un programa amb sis grans eixos temàtics amb propostes com aquestes:

· Estudiar la viabilitat de Valldoreix com a municipi a la vegada que es millora la col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Cugat.

· Apostar per una subcomissaria de proximitat i augmentar la plantilla d’agents cívics.

· Fer operativa l’àrea verda a l’aparcament de l’estació per a ús preferent dels valldoreixencs.

· Optimitzar la xarxa d’autobús a Valldoreix, millorar la connexió amb Sant Cugat, construir marquesines i instal·lar papereres.

· Destinar més recursos a la neteja viària i la recollida de voluminosos.

Ciutadans

Pepe Escofet és el presidenciable d’aquesta formació que aposta obertament per suprimir l’EMD de Valldoreix. Malgrat no tenir un document específic amb un programa electoral per a Valldoreix, tenen un seguit de mesures plantejades per canviar el destí de l’EMD.

· Convocar una consulta per preguntar si es vol continuar amb l’EMD o integrar-se a Sant Cugat (Ciutadans aposta per la dissolució de l’ens).

· Fer realitat una nova centralitat cultural i cívica aprofitant les instal·lacions de l'actual Casa de la Vila.

· Crear una subcomissaria de districte que doni cobertura a Valldoreix, la Floresta i les Planes.

· Finalitzar la urbanització de l'avinguda Baixador. Ciutadans titlla “d’injustificades” les demores en aquest punt.

Independents

Neus José, presidenta de l’Associació de Propietairis i Veïns de Valldoreix, és presenta per aquesta nova candidatura amb el convenciment que és l’única alternativa a les dues grans agrupacions de partits (la de Juanjo Cortés i la de Susana Herrada). Entre les seves propostes destaquen:

· Crear una oficina d’atenció ciutadana per a donar resposta immediata a la ciutadania, fent seguiment de cada cas en tot moment.

· Millorar la recollida selectiva d’escombraries i voluminosos.

· Augmentar la dotació de personal i recursos a la brigada d’obres, agents cívics i l’Àrea Urbanisme.

· Revertir les desigualtats en instal·lacions esportives i serveis entre Valldoreix i Sant Cugat.

· Crear un espai jove que sigui un punt de trobada i socialització.

Front Nacional

Arnau Prats és el candidat a presidir l’EMD per al nou partit independentista Front Nacional de Catalunya (FNC). Sense tenir un text específic que resumeixi el seu programa electoral a Valldoreix, sí tenen prioritats per a la vila.

· Fer una consulta popular per proposar ajuntament propi. Segons el FNC Valldoreix és viable com a municipi independent.

· Elaborar un Pla d’asfaltat i d’arranjament als carrers i voreres de tot el municipi.

· Construir un nou aparcament a la zona de Can cadena.

· Tirar endavant nous serveis de proximitat per a la ciutadania com una benzinera o més supermercats.

· Crear nous equipament com un nou teatre o un centre de dia per a gent gran

Vox

VOX no té un programa específic per Valldoreix. El seu candidat Juan Pich remet a un document on consten totes les propostes de la formació per a Sant Cugat i on podem trobar només dues referències directes que afecten directament el territori de l’EMD.

- Projectar i desenvolupar unes instal·lacions esportives per al primer equip de futbol de Valldoreix.

- Crear una subcomissaria de la Policia Local a Valldoreix.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem