Proposen el tercer grau per Raül Romeva i la resta de presos polítics

El Departament de Justícia té dos mesos per acceptar la propostsa de concedir el tercer grau penitenciari als líders independentistes

La Junta de Tractaments de les presons on estan ingressats els presos polítics ha proposat al Departament de Justícia que atorgui el tercer grau penitenciari al santcugatenc Raül Romeva i a la resta de líders independentistes empresonats. Si se'ls hi concedeix, previsiblement els presos podrien anar a la presó només per dormir. Tot i això, la Fiscalia podria recórrer la decisió fins al Tribunal Suprem.

El tercer grau és un règim de semillibertat que permet anar només a dormir a la presó entre diumenge i dijous, sortint-ne els caps de setmana. També podrien gaudir de fins a 48 permisos l'any, amb set dies seguits com a màxim. La proposta de canvi de règim per a tots ells s'ha fet per unanimitat i a partir d'ara la Secretaria de Mesures Penals del Departament de Justícia té un període màxim de dos mesos per confirmar-la o no. El Departament ha defensat que les juntes prenen "decisions tècniques".

En el cas de Raül Romeva, el 14 d'octubre de 2019 va ser condemnat pel Tribunal Suprem a 12 anys de presó pels delictes de sedició i malversació en la sentència del procés. Romeva va estar en presó preventiva des del 2 de novembre al 4 de desembre de 2017 i des del 23 de març de 2018. Actualment està a la presó de Lledoners.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem