Les propostes polítiques de Sant Cugat per fer front al coronavirus

Recull dels diferents punts de vista de les formacions santcugatenques amb representació al ple de l'Ajuntament sobre la situació actual del confinament pel coronavirus

L'estat d'alarma causat per l'expansió de la pandèmia del coronavirus continua vigent i els diferents grups municipals amb representació al ple de Sant Cugat opinen, per ordre de representació, sobre l'actual crisi social i econòmica viscuda pel municipi.

Junts per Sant Cugat: Sumar esforços per a fer front a la crisi

Contra la crisi del Covid-19 tothom hi pot contribuir, de fet, estem veient, cada dia que passa, com la suma dels esforços aporta resultats positius. En primer lloc i de forma contundent la millor mesura és que ens quedem a casa tal com ens demanen les autoritats del país. A partir d'aquí i en segon lloc, podem contribuir-hi d'acord i en funció del nostre àmbit de treball o ocupació. 

Nosaltres, com a grup polític, hem treballat una sèrie de propostes que vàrem fer arribar a l'alcaldessa. Aquestes propostes tenen tres prioritats: salvar vides, salvar llocs de treball i mantenir la cohesió social. Estan relacionades amb: atenció a les persones, infraestructures, teixit econòmic, seguretat, etc. També estem treballant propostes amb relació al sector educatiu. Creiem que s'ha d'actuar des de la responsabilitat per reforçar l'esforç que s'està fent. La crisi és molt greu i les seves conseqüències poden ser devastadores. La ciutadania espera que en moments com aquests la classe política estigui a l'altura. Volem contribuir sumant esforç i treball per fer front a l'emergència.

Carmela Fortuny, portaveu de Junts per Sant Cugat. FOTO: Arxiu

Carmela Fortuny, portaveu de Junts per Sant Cugat. FOTO: Arxiu

ERC Sant Cugat: Les mesures necessàries per sortir de la crisi

Ja tenim clar que la principal crisi no serà pas la sanitària, si no l'econòmica que s'albira el "dia després". És per aquest motiu que les administracions públiques s'han de preparar per com abordar-la i com superar els efectes econòmics derivats d'aquesta situació. 

Volem valorar algunes de les mesures que ha pres el nostre Ajuntament, el primer del país en fer-ho: suspensió immediata de tots els lloguers i taxes de tots els habitatges, immobles, equipaments i serveis de propietat municipal. Ajornament de tots els tributs municipals, implementació d'ajudes a les famílies i al teixit econòmic, etc. 

Està clar que competencialment, poca cosa més podem fer. Per això cal demandar amb força que tant la Generalitat com el Govern de l'Estat es mobilitzin per impulsar mesures per pal·liar aquesta crisi que ens ve: ajudes als llogaters privats i als petits propietaris, renda garantida als treballadors, suspensió d'impostos, ajudes afectives als autònoms i, especialment, reversió del rescat a la banca per a finançar tot això. 

Oriol Cisteró, president d'ERC Sant Cugat. FOTO: Cedida

Oriol Cisteró, president d'ERC Sant Cugat. FOTO: Cedida

PSC Sant Cugat: Què fem per a mitigar l'impacte del covid-19

Des del PSC i des del govern local, estem treballant per mitigar l'impacte de la pandèmia amb propostes per fer front a la crisi, com l'augment de la dotació econòmica en els serveis essencials, les ajudes a famílies, empreses, comerços, i entitats que alleugerin la càrrega fiscal. Som conscients de la davallada d'ingressos d'enguany però mantindrem la qualitat i la quantitat dels serveis municipals, estem fent tot el que està en les nostres mans. 

Volem valorar el suport de la gent altruista i voluntària, i d'empreses, així com les iniciatives de l'Estat per evitar l'expansió del COVID-19 i les mesures decretades en matèria social i econòmica. Però també denunciem la inacció de la Generalitat, en el retard de les beques menjador, la paràlisi en la tramitació dels ERTO i la negativa que la UME (Unitat Militar d'Emergència) de l'exèrcit actuï i desinfecti les residències del nostre municipi, això marcarà aquesta crisi i les consegüents responsabilitats que alguns hauran d'assumir.

Pere Soler, portaveu de PSC Sant Cugat. FOTO: Bernat Millet

Pere Soler, portaveu de PSC Sant Cugat. FOTO: Bernat Millet

Ciutadans Sant Cugat: Propostes per reduir l'impacte de la COVID-19

Aquests dies el món està sotmès a una crisi sanitària d'un calibre incalculable, una malaltia que no coneixíem està deixant els països en estat d'emergència. Però en aquests moments difícils també hi ha lloc per a l'esperança, ara més que mai estem demostrant la solidaritat entre veïns. 

Cs Sant Cugat ens hem ficat a disposició del govern i hem avançat unes propostes per reduir l'impacte social i econòmic de la COVID-19. Propostes com la creació d'un servei a domicili de caràcter temporal per cobrir les necessitats bàsiques i urgents del col·lectiu de persones grans i amb necessitats especials o un telèfon d'atenció al públic gratuït en el qual es permeti resoldre dubtes als ciutadans del municipi. 

A l'aspecte econòmic, Cs Sant Cugat proposa unes reduccions de pagament i exempcions fiscals de tributs municipals. També sol·licitem la creació d'un fons extraordinari d'ajudes als afectats o el desenvolupament d'una finestreta única per resoldre els dubtes de comerciants, PIMES i autònoms afectats per la crisi sanitària.

Aldo Ciprian, portaveu de C's Sant Cugat. FOTO: Arxiu

Aldo Ciprian, portaveu de C's Sant Cugat. FOTO: Arxiu

CUP Sant Cugat; La vida al centre

La pregunta és com afrontaríem el COVID19 des del municipalisme, en ple COVID19. En mil caràcters i en plena crisi de ben segur que em deixaré coses. Però tres coses senzilles amb les quals ens hi estem deixant la pell: la veritat. Sempre i per davant de qualsevol altre càlcul, informació honesta. La feina, amb els treballadors públics i amb les xarxes de suport veïnal arribar on sols no es pot. I finalment l'objectiu: protegir les classes populars d'una emergència vírica que ara ja és també social i econòmica. 

Han de canviar moltes coses en aquest país, en aquest món i ha quedat al descobert amb la pandèmia. Que la sanitat pública és un bé preuat i que cada euro invertit és vida dels nostres, que la cura de la gent gran, dels nens, de les persones més vulnerables, però del benestar de la gent en general, ha de ser un assumpte central en les polítiques públiques, la resta és accessori, la resta és artifici. I aprendre de tot plegat. Ara toquen polítiques d'esquerres i transformadores per parar el cop. El següent pas serà repensar el sistema.

Nuria Gibert, portaveu CUP Sant Cugat. FOTO: Bernat Millet

Nuria Gibert, portaveu CUP Sant Cugat. FOTO: Bernat Millet

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat

Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.

Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.

  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Sant Cugat i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 850 388 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic
  • També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat.
  • I cada divendres als carrers de Sant Cugat en format paper
 
Comentaris

Destaquem