El PSC alerta de "l'envelliment" de la flota d'autobusos de Sant Cugat

El PSC vol que l'Ajuntament de Sant Cugat continuï negociant amb l'Àrea Metropolitana el servei de bus urbà

El PSC de Sant Cugat demanarà al govern municipal que aprofundeixi en les negociacions amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona per millorar el transport públic de la ciutat i avançar en l'elaboració del nou contracte del bus urbà. "La flota d’autobusos es troba en un estat d’envelliment preocupant que posa en risc l'operativa del servei i les parades de transport públic es troben en una situació molt precària", denuncien els socialistes, que portaran la petició al ple municipal de gener.

Cal recordar que l'Àrea Metropolitana va assumir la competència en el transport públic urbà i ha de ser l'encarregada de tirar endavant un nou concurs públic, ja que l'actual concessió del bus urbà està caducada. Així, el PSC veu necessari avançar en un acord amb l'administració supramunicipal que pugui assegurar un "control i supervisió de la gestió del servei" que garanteixi "els nivells de suficiència i la qualitat de prestació del servei" i "la renovació de flota i les eventuals ampliacions o modificacions de les línies". L'Ajuntament de Sant Cugat fa temps que treballa amb l'Àrea Metropolitana per fer realitat aquest nou contracte, que ha de portar canvis en el servei.

La compra de nous autobusos menys contaminants, el canvi de línies i de parades de bus i crear un grup de treball amb un calendari definit amb els diferents grups polítics municipals i associacions de la ciutat per tal de fer un seguiment del servei són algunes de les demandes dels socialistes.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem