El PSC anima a la població immigrant a "votar per una Catalunya plural i diversa"

El grup polític ha explicat les seves propostes en matèria d'immigració i diversitat i ha mostrat el seu rebuig a les propostes xenòfobes de certs partits

El Partit Socialista de Catalunya ha fet una crida al vot de les persones immigrants de cara a les eleccions del 14-F amb l'objectiu de construir una "Catalunya plural, diversa i intercultural i amb l'objectiu d'integrar a tots els ciutadans que visquin amb nosaltres, perquè puguin tinguin els mateixos drets i deures". Així doncs, en una roda de premsa, celebrada el dimarts 9 de febrer al carrer de la Torre, el grup socialista, amb la presència de Pere Soler, portaveu del grup municipal, Ernesto Carrión, número 25 a les llistes de Barcelona, i Luc André Diuof, diputat a les Illes Canàries, ha explicat les propostes del PSC en matèria d'immigració i diversitat.

Així doncs, Ernesto Carrión ha assenyalat que el diumenge 14 de febrer els ciutadans "tenim l'oportunitat de deixar enrere un cicle de 10 anys estèrils en el qual el Govern ha donat l'esquena a un alt percentatge de la població. Jo soc del Perú, però també soc veí de Catalunya, d'Espanya i d'Europa i estic i decidit a aportar el millor per construir una societat caracteritzada del segle XXI".

A més, Carrión ha explicat els canvis que vol el PSC: "Tots recordem la proposta de Convergència del carnet per punts dels immigrants, una cosa que no té cabuda en una societat del s. XXI. La Llei Estrangeria té 40 anys i necessita un canvi, perquè la immigració representa quasi un 20% de la població. El dret a vot et permet passar de la política, però la política no passa de nosaltres. Aquest diumenge tenim una 2a oportunitat, perquè tenim un vot important en les eleccions".

El PSC rebutja les actituds xenòfobes

D'altra banda, Luc André Diouf, diputat a les Illes Canàries d'origen senegalès, ha analitzat la situació de Catalunya: "Fa mal veure que Catalunya ha sortit de la primera línia, ja que sempre ha estat una referència. Han sigut molts anys complicats per un país com Catalunya".

A més, Diouf ha apuntat a la importància de crear un pacte d'immigració: "Les millores migratòries van començar als anys 80 amb els socialistes, reconeixent els seus drets en educació, sanitat, entre altres. El que ara demanem és un pacte d'estat sobre la migració i estem treballant en això, ja que aquesta inclusió només té cabuda amb un projecte socialista. És per això que demanem una participació activa, perquè la realitat migratòria és real a Catalunya".

Finalment, Diouf ha posat èmfasi en el rebuig del PSC als partits xenòfobs: "Estem en contra la xenofòbia i el racisme i tots els que es presentin sense oferir res pel país i que utilitzin la immigració com a víctima expiatòria ens tindran enfront".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem