El PSC denuncia els "greuges històrics" de Sant Cugat

El PSC de Sant Cugat posa damunt la taula les reivindicacions per Sant Cugat: d'un hospital públic als jutjats de primera instància

El PSC ha aprofitat les negociacions pels pressupostos de la Generalitat per posar sobre la taula els "greuges històrics" que pateix Sant Cugat. Segons el primer secretari, Pere Soler, la ciutat acumula una "mancança d'infraestructures" i reclama més inversió de la Generalitat de Catalunya per donar-li la volta. Tot i això, els socialistes reconeixen que alguns greuges també són responsabilitat de l'Estat.

Esquerra Republicana i PSC estan negociant els pressupostos catalans pel 2023. En aquest context, els socialistes santcugatencs han alçat la veu per recordar algunes de les demandes del territori. Una de les principals apostes del PSC és la finalització i el perllongament de la B-40 o Ronda Vallès, que ha d'acabar connectant Mataró amb Vilanova passant per Granollers, Terrassa i Sabadell. Un projecte que l'actual conseller de Territori ha desestimat.

Pere Soler: "Milloraria la qualitat de l'aire de la ciutat i hi hauria una disminució de soroll"

Tot i això, per Pere Soler és una infraestructura prioritària per la comarca i Sant Cugat: "Faria que part del trànsit rodat i pesat de l'AP7 passés per aquesta via. I això milloraria la qualitat de l'aire de la ciutat i hi hauria una disminució de soroll, que és una reivindicació dels veïns a Valldoreix i Mira-sol".

Altres demandes per Sant Cugat

Més enllà d'aquest projecte, que és un dels principals esculls per l'acord entre ERC i PSC, els socialistes han plantejat altres propostes sobre Sant Cugat. La rotonda a Can Barata, l'adequació de les estacions de Volpelleres i Hospital General pels intercanviadors entre Renfe i FGC, l'Hospital Vicenç Ferrer de Rubí, la segona residència per a gent gran pública o l'ambulatori al barri de Sant Francesc.

A més, Pere Soler ha lamentat que la Generalitat no ha liderat el projecte de La Mirada, tot i que les escoles públiques són la seva competència. Així mateix, ha criticat que l'Ajuntament de Sant Cugat haurà d'assumir bona part de la inversió (més de 4 milions d'euros dels 9,7 que costarà). "La Generalitat hauria de portar la iniciativa i reclamem la seva col·laboració", ha afegit Jose Gallardo, secretari d'Organització.

Jose Gallardo: "No es pot carregar la responsabilitat del que fa la Generalitat al govern de Sant Cugat"

Tot plegat fa que els socialistes santcugatencs considerin que Sant Cugat acumula uns "greuges històrics" en matèria d'infraestructures. Jose Gallardo ha considerat que el fet que Esquerra estigui al govern de la Generalitat i a l'Ajuntament de Sant Cugat (juntament amb socialistes i CUP) pot ser un element facilitador, però ha volgut treure la responsabilitat al govern santcugatenc: "No es pot carregar la responsabilitat del que fa la Generalitat al govern de Sant Cugat". 

Missatge a l'Estat

Però la denúncia del PSC no ha anat només dirigida a la Generalitat i Pere Soler ha reconegut que la ciutat també té mancances que depenen del govern espanyol. Com a exemples, ha posat la demanda d'un jutjat de primera instància i la creació d'una oficina de la tresoreria de la Seguretat Social. Actualment, aquests serveis estan ubicats a Rubí i Cerdanyola, on s'han de desplaçar els santcugatencs. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem