El PSC fa balanç positiu d'un mandat on "s'ha canviat el rumb"

De cara al següent govern, Pere Soler no descarta un pacte amb Junts i posa com a única línia vermella a VOX

"Aquest mandat ha suposat un canvi de rumb irreversible amb polítiques progressistes" ha afirmat el tinent d'alcaldia i alcaldable del PSC, Pere Soler, en un esmorzar amb la premsa aquest dimarts, 4 d'abril, a La Flama de La Bolera, que ha servit per fer balanç d'aquests quatre anys de govern conjunt amb ERC i CUP. Un tripartit que, en cas de tornar a sumar prou suport a les eleccions del 28 de maig, no està garantit, ja que Soler no ha descartat pactar amb Junts, afirmant que "l'única línia vermella és VOX".

Soler ha remarcat que el més important pels socialistes és formar part del govern per seguir treballant i ha fet un repàs d'un mandat que "ha passat per molts moments difícils, ja des de la dificultat de l'acord per governar, passant pel temporal Glòria i, sobretot, la pandèmia". Des del PSC, però, afirmen estar molt satisfets amb la feina feta des de totes les àrees del govern, especialment les quatre que compten amb regidors socialistes, cada un dels quals ha fet una valoració detallada del que s'ha fet aquests anys.

El pilar de l'educació

La regidora d'Educació, Pilar Gorina, ha destacat que el primer pas va ser endreçar la regidoria. El repte principal, però, ha estat el de la pandèmia, per la qual cosa "s'han pres mesures per arribar allà on el departament no arribava".

Gorina ha tret pit del manteniment de les escoles i de la millora de centres com el de La Floresta, la creació de l'Institut-Escola i el seguiment de l'escola La Mirada, "on ens hem trobat molts entrebancs per tirar endavant un projecte que ha quedat aturat". També ha posat sobre la taula els diferents ajuts en forma de material escolar i de beques menjador i ha remarcat la lluita contra la bretxa digital, la segregació escolar o l'abandonament, així com ha destacat "la gran aposta que s'ha fet per la formació professional".

Mobilitat i urbanisme sostenibles

Pel que fa a l'àmbit de serveis urbans i mobilitat, el regidor José Gallardo, ha fet un repàs de totes les novetats que la seva àrea ha portat a la ciutat, com nous arbrats, urbanització de carrers, obres en claveguerams o l'ampliació i millora de l'enllumenat públic amb llums LED.

A nivell de mobilitat i sempre "apostant per la sostenibilitat, de manera que ens adaptem a la natura i no sigui la natura la que s'adapta a nosaltres", ha destacat l'aprovació de l'ordenança de la Zona de Baixes Emissions i la consolidació de l'anella verda amb la construcció de nous carrils bici. També ha afegit que el govern està treballant en el nou contracte de recollida de residus i neteja viària i ha posat com a objectius d'un possible nou mandat la millora del transport públic i de les voreres.

El comerç i l'empresa com a patrimoni

La tinent d'alcaldia Elena Vila ha estat l'encarregada de valorar la seva àrea, la de promoció econòmica, que considera "una de les més importants, perquè l'empresa i el comerç també són patrimoni de la nostra ciutat".

L'objectiu de Vila era "revitalitzar el teixit econòmic i generar ocupació", i considera que l'ha assolit a través de l'augment de personal, l'impuls de l'economia social i l'establiment d'espais de consens amb el teixit econòmic que, segons explica, "han permès un pla de reactivació econòmica amb més d'1,5 milions d'euros en ajuts".

Presidència, Economia i Hisenda

El balanç de l'àrea de Presidència l'ha fet Pere Soler, que ha valorat positivament la relació amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Generalitat i els ministeris del govern espanyol, que "han ajudat a desencallar projectes i propulsar-ne de nous".

Des del punt de vista d'Economia i Hisenda, Soler ha reconegut que la novetat del tripartit ha provocat que els pressupostos hagin trigat sempre més del compte, però ha volgut destacar els "gairebé 80 milions d'euros invertits en millorar la ciutat", així com l'eliminació de l'IGEPESI, la creació de l'oficina de l'Agenda Urbana i la posada al dia de 750 contractacions.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem