El PSC guanya al Consell Comarcal del Vallès Occidental i a la Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Vallès Occidental ja estaven presidits per representants socialistes

Les eleccions municipals del 28 de maig han convertit el PSC en el partit amb més representació a la Diputació de Barcelona i al Consell Comarcal del Vallès Occidental. Els socialistes, que ja governaven aquestes dues administracions, han augmentat la seva avantatge amb la resta de competidors.

La Diputació de Barcelona

El PSC ha crescut fins als 18 diputats a la Diputació de Barcelona, dos més que el 2019. Esquerra ha baixat de 16 a 11, mentre que Junts ha augmentat de 7 a 11. En Comú Guanyem (5), PP (4), Tot per Terrassa (1) i VOX (1) també han obtingut representació. Actualment, la Diputació està governada per la socialista Núria Marín, gràcies a un pacte del PSC amb Junts. 

Cal recordar que els 51 diputats de la Diputació de Barcelona són també regidors o alcaldes perquè les eleccions municipals són les que determinen quins dels electes de cada municipi ocupen un lloc de diputat. 

Consell Comarcal del Vallès Occidental

Els socialistes també s'han imposat al Consell Comarcal del Vallès Occidental, eixamplant la diferència amb el segon. El PSC ha passat de 12 a 14 representants (del total de 39 que té el Consell). ERC recula de 10 a 7 membres, mentre que la tercera força és Junts, que ha obtingut 5 consellers, els mateixos que tenia en el mandat 2019-2023. En Comú Guanyem també es manté, en el seu cas amb 3 membres, mentre que per primera vegada entra Vox a l'ens supramunicipal amb 3 consellers i el PP passa d'1 a 3 representants. Tot per Terrassa segueix amb 2 consellers, els mateixos que obté la CUP. Per la seva part, Ciutadans perd els 4 representants i desapareix del ple.

El socialista Ignasi Giménez ha estat el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental durant aquest mandat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem