El PSC homenatja Ernest Lluch, 'un referent en l'àmbit del diàleg i la salut'

Lluch va ser ministre de Consum i Salut del PSC i va ser assassinat en mans d'ETA l'any 2000

Un any més, i d'ençà del 2015, el PSC Sant Cugat ha homenatjat al socialista Ernest Lluch, ministre de Consum i Salut entre el 1982 i el 1986 i assassinat per ETA el 21 de novembre del 2000, en un acte en els Jardins d'Ernest Lluch, el dissabte 3 de desembre. Amb això, la formació ha rendit homenatge a la figura de Lluch en el 22è aniversari de la seva mort, fent l'entrega d'un ram de flors en la seva placa, davant una vintena de membres del PSC Sant Cugat i coneguts de l'exministre.

Acte d'homenatge a Ernest Lluch. FOTO: Nielo Ballart

Acte d'homenatge a Ernest Lluch. FOTO: Nielo Ballart


Pere Soler, portaveu del PSC Sant Cugat i tinent d'alcaldia de l'Ajuntament, ha destacat l'aposta de Lluch pel diàleg: "Una de les últimes frases que es recorden de Lluch va ser Que cridin, que mentre criden, no maten en una clara aposta pel diàleg. Des del PSC Sant Cugat seguim donant valor aquest actiu i estem molt contents que hagi engegat una taula de diàleg entre els 2 governs. És per això que rendim homenatge, per mantenir vigent el seu llegat i els seus valors".

Una vintena de persones, la majoria del PSC Sant Cugat, han participat en l'acte d'homenatge a Ernest Lluch. FOTO: Nielo Ballart

Una vintena de persones, la majoria del PSC Sant Cugat, han participat en l'acte d'homenatge a Ernest Lluch. FOTO: Nielo Ballart


D'altra banda, durant l'acte d'homenatge, s'ha destacat també la seva feina en l'àmbit de la salut, i és que Lluch va ser un dels impulsors de la Llei General de Sanitat del 1986, tal com ha destacat el diputat Raúl Moreno: "La contribució d'Ernest Lluc és una de les més importants a l'estat del benestar i això ha estat clau per fer front a la pandèmia. No obstant això, és necessari seguir enfortint aquest sistema de salut". A més, Moreno també ha volgut assenyalar la defensa de Lluch pel diàleg: "Sempre va apostar pel diàleg tot i els moments més difícils i dels del PSC volem tenir el diàleg per bandera per intentar arribar a acords i consensos amb l'objectiu que la societat avanci".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem