El PSC inicia la campanya reivindicant-se com a partit de govern

Pere Soler i Salvador Illa han destacat l'habitatge, la mobilitat i el manteniment de la ciutat com els pilars bàsics del seu programa

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha acompanyat el candidat a l'alcaldia pel PSC a Sant Cugat, Pere Soler, el dia que comença oficialment la campanya per a les eleccions municipals. Soler ha volgut destacar que el seu programa té tres pilars bàsics, que ha definit com els que més “inquieta” a la ciutadania, i que són l’habitatge, la mobilitat i el manteniment de la ciutat.

Respecte de la mobilitat, ha recordat que des del govern han implantat moltes mesures per a millorar aquest aspecte i tendir a la sostenibilitat. “Hem promogut l’ús de la bicicleta i hem eixamplat la zona de vianants, però també hem fet passos endavant per canviar la flota de vehicles municipals i dur-los a l’electrificació”. Sense deixar aquesta matèria, el candidat socialista ha assegurat que el Pla de Mobilitat actual necessita una revisió. Un dels aspectes que segurament s’introduirà és un mapa d’aparcaments dissuasius a les entrades de la ciutat. “En tenim un venint de Cerdanyola i n’hem de plantejar un altre a l’entrada a Sant Cugat des de Rubí i un altre a l’entrada des de Barcelona”.

En matèria de manteniment de la ciutat, ha mirat enrere per afirmar que “durant dècades la ciutat ha estat deixada de la mà de Déu i no es van fer les actuacions necessàries en aquest aspecte”. Soler ha recordat que aquest darrer any el govern ha tirat endavant un pla de millores d’asfalt i voreres amb una dotació pressupostària de 4 milions d’euros. “Això s’ha de repetir”, ha promès, mirant al futur.

Pactes i enteses post electorals

Salvador Illa ha definit la campanya electoral com “una gran conversa pública entre les diferents opcions polítiques i la ciutadania”. El cap de l’oposició al Parlament de Catalunya també ha reafirmat les paraules de Pere Soler en referència a les prioritats socialistes de cara a les eleccions: “Els nostres tres eixos són la generació de prosperitat, la protecció dels ciutadans en matèria de mobilitat, habitatge i el manteniment de l’espai públic i, per últim, la recuperació de la millor Catalunya”. Illa ha confessat que encaren la batalla electoral tranquils i confiats que la ciutadania sabrà valorar la feina que s’ha fet, també a Sant Cugat.

Preguntat per la política de pactes post electorals, Pere Soler ha dit que els darrers quatre anys han tingut un “govern còmode” en coalició amb ERC i CUP. “Estem satisfets del govern i de la relació amb els socis de mandat”. Si han de pactar, on primer miraran serà a l’esquerra: “el centre de progressisme que defensem els socialistes té uns socis naturals”. En relació a altres pactes que per encaix polític serien més incòmodes, s’ha mostrat prudent i expectant dels resultats. Tanmateix, ha estat contundent amb l’única línia vermella clara per al PSC: l’extrema dreta.

El que ha volgut deixar clar és que el PSC vol ser una força decisiva a Sant Cugat i que són un partit de govern. “Portem molta història de gestió, ho hem demostrat els darrers quatre anys. Volem incidir en el govern dels propers quatre anys”.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem