El PSC Sant Cugat cedeix el llegat de Maria Dolors Renau a la fundació del partit

La Fundació Rafael Campalans, vinculada a la formació socialista, custodiarà l'obra de la qual va ser presidenta de la Internacional socialista de dones

L'agrupació del PSC de Sant Cugat ha fet una donació a la Fundació Rafael Campalans de l'obra de Maria Dolors Renau i Manen, la qual va morir l'agost del 2019. Renau va ser presidenta de la Internacional socialista de dones, diputada al Congrés i militant activa de l’agrupació socialista santcugatenca.

Més info: Mor Dolors Renau, exdiputada i expresidenta de la Internacional Socialista de Dones

Després de la seva defunció, la família va cedir el seu llegat en forma de llibres, dietaris i reconeixements  a l’agrupació santcugatenca per poder-lo compartir amb la resta de companys i companyes socialistes d'arreu.

Com agrupació local, el PSC Sant Cugat va entendre que el millor homenatge que podrien fer a Maria Dolors Renau seria recopilar totes les seves obres i donar-lo a la fundació del partit Rafael Campalans, després de deixar testimoni digitalitzat a l’agrupació per poder-ne seguir fent consulta. Renau va participar a la fundació activament en tot allò que se li demanava en els seus darrers anys.

Més info: L’Ajuntament de Sant Cugat mostra el seu condol per la mort de Dolors Renau

Pel primer secretari de la formació socialista a la ciutat, Pere Soler, “Des de Sant Cugat estem molt orgullosos de tota la feina que va fer i el llegat que ens va deixar i aquesta acció és un homenatge més a la figura de la Maria Dolors. Cal destacar que ens va acompanyar en la llista socialista de les dues últimes Eleccions Municipals”.

Qui era Maria Dolors Renau?

Maria Dolors Renau va ser membre del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i en el 1982 va ser elegida diputada al Congrés (1982-1986 i 1989-1993). Entre els anys 1986 i 1988 fou directora general de Protecció Jurídica del Menor (1986-1988), dins el Ministeri de Justícia. Diputada al Parlament Europeu (199-1987). A l'octubre de 1999 va ser elegida presidenta de la Internacional Socialista de les Dones, responsabilitat que va ocupar fins a l'any 2003.

Des de la seva jubilació l'any 2006 i fins a la seva desaparició el 2019 es va dedicar especialment a la formació de dones polítiques i va impulsar conjuntament amb el també difunt, Santiago Guillen, el grup de reflexió progressista GRUP LABORATORI, aportant idees i iniciatives, sobretot a partir dels moviments ciutadans de les darreres èpoques.

També va col·laborar en els seus últims anys a l'Associació de veïns del centre estació com activista veïnal, oferint xerrades sobre diferents temes com el feminisme, la política actual, la immigració, entre altres. Va col·laborar també com articulista a diversos mitjans de comunicació de l'àmbit local.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem