El PSC vol controlar les emissions de CO₂ dels equipaments municipals

Els socialistes volen crear una comissió de treball per revisar la qualitat de l'aire i altres indicadors ambientals rellevants de Sant Cugat

El PSC Sant Cugat portarà una moció al pròxim ple municipal amb l'objectiu de controlar les emissions de CO₂ dels equipaments municipals i revisar la qualitat de l'aire i altres indicadors ambientals rellevants de Sant Cugat, que tindrà lloc el dilluns 19 de febrer. Els socialistes aprofiten, així, la celebració del Dia Internacional per la Reducció de les Emissions de CO₂, el 28 de gener, per presentar una moció pel seguiment de les polítiques ambientals de l'Ajuntament de Sant Cugat.

En un comunicat, els socialistes assenyalen la importància de combatre l'emergència climàtica i mitigar-ne els seus efectes: "Les activitats humanes com el consum de combustibles fòssils, l'agricultura i ramaderia generen emissions de diòxid de carboni, metà, i òxid nitrós i halocarburs. La situació d'emergència climàtica que es deriva d'aquestes emissions i el desenvolupament de polítiques destinades a la seva reducció i també a mitigar-ne els efectes són possiblement els reptes més importants que enfronta qualsevol administració pública".

És per això, que els socialistes demanen crear una comissió de treball que revisi "trimestralment el progrés del compliment dels objectius del Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima 2021-2030, les emissions dels equipaments municipals, la qualitat de l'aire i altres indicadors ambientals rellevants de Sant Cugat". D'altra banda, el PSC Sant Cugat vol celebrar anualment un ple monogràfic sobre la situació ambiental a Sant Cugat "per exposar de forma pública les dades d'emissions i indicadors ambientals rellevants de l'any en qüestió i proposar i debatre futures accions en aquest àmbit".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem