Puigdemont respon a Conesa: "el referèndum es farà de manera indefectible"

Mercè Conesa posava en dubte, en una entrevista al Nació Digital, que es fes el referèndum

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha volgut esvair els dubtes posats sobre la taula per l'alcaldessa de Sant Cugatpresidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i ha assegurat que “el referèndum se celebrarà el 2017 de manera indefectible”. “I després vindran unes eleccions en què es necessitaran partits com el nostre”, ha puntualitzat Puigdemont en la presentació del nou logotip del PDECat. “No hem vingut aquí a fer el mateix d’abans o el mateix que fan altres. Hem vingut aquí a innovar pel país”, ha assenyalat el president català, que tampoc ha desaprofitat l’ocasió per carregar contra el que considera una ‘ofensiva judicial’ contra el procés. “El que tristament passa a l’Estat és que els discrepants, els que no som amics del règim correm el risc de no poder-nos presentar a unes eleccions, de no poder votar o, senzillament, de no poder-nos reunir. I acabarem davant un jutjat donant explicacions de perquè pensem com pensem”, ha alertat Puigdemont.


“Això no ens ho podem permetre i el futur de Catalunya s’escriurà amb la d de democràcia. Una democràcia que es reforça quan surts en defensa de les idees oposades a les teves”, ha volgut insistir Puigdemont, que ha defensat la ‘fortalesa’ territorial i anímica d’un partit com el PDECat. “Tenim ganes de ser protagonistes del futur del nostre país. Avui som més forts que no érem ahir i menys del que ho serem demà”, ha advertit el president de la Generalitat, que ha qualificat la presentació del nou logotip com “un acte d’afirmació i autoestima”. “Naixem carregats de dificultats i d’incomprensions. És un senyal que alguns saben que som una amenaça i tenim unes fortaleses que tenen pocs partits”, ha reflexionat en veu alta Puigdemont. “Som imbatibles territorialment i tenim vocació de ser centrals i intergeneracionals. Som un partit on hi cap tothom, escoltem tothom i promocionem tothom”, ha enumerat el president de la Generalitat entre els aplaudiments dels assistents. 
 

“I tot davant del determinisme, el derrotisme i els profetes que ens han acompanyat tota la vida –i que ens deien que no ens en sortiríem-. Avui els hem donat un altre motiu per equivocar-se”, ha ironitzat Puigdemont, que considera que el nou logotip “recull el millor de les tradicions, però també el millor de les ambicions”. I que també posa en valor la “capacitat d’afirmació, d’imaginació i la vocació d’innovació” del PDECat. “El futur de Catalunya s’escriu amb D de democràcia, i és el partit de la majoria dels catalans”, ha assegurat el president de la Generalitat, que ha explicat que en aquesta Catalunya futura també hi ha present la E d’Europa, “perquè Europa també és un país insubornable i indefugible de l’Estat català”. I finalment, Puigdemont ha remarcat que “el futur s’escriu amb CAT, de Catalunya, però també de les persones”. “CAT vol dir la gent, una nació de persones lliures en convivència interna i amb vocació de cooperació amb el món”, ha puntualitzat el president català.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem