Quatre candidats aspiren al premi Botifler de l'any

L'organització juvenil de l'Esquerra Independentista, Arran Sant Cugat, ha fet públic el nom dels candidats

Les ETT, el Grup Informa, Doméstico Labora i Delphi són els quatre candidats al premi Botifler de l'any 2015, que organitza Arran Sant Cugat per cinquè any consecutiu. Enguany, els candidats són empreses que, segons Arran, fomenten la precarietat laboral. De fet, el lema d'aquesta edició és "Botifler de la precarietat".

Així justifica l'organització juvenil de l'Esquerra Independentista l'elecció d'aquests quatre candidats: "Volem donar el premi de botiflers a aquelles empreses que ens condemnen a la precarietat. Ens centrem en aquest aspecte emmarcant-nos en la campanya nacional Sostre i Treball, perquè les joves estem fartes que se'ns precaritzi a les feines, ens condemnin a la misèria i no tinguem possibilitats d'emancipar-nos".

 

Per emetre el vot als premis Botifler de l'any, es pot fer a través d'aquesta enquesta en línia.

Els candidats

  • ETT: Randstadt, Quality, Manpower i Adecco. Per la precarització i temporalitat per les treballadores, aprofitant-se de la necessitat de feina. "Són el paradigma de la precarització de les treballadores, especialment dels col·lectius amb més risc d'atur: joves, dones, aturades de llarga durada i immigrants".
  • Grup Informa: Segons Arran, aquesta empresa, dirigida per Joan Múrcia, explota els seus treballadors fins a l'extrem a través de diferents pràctiques.
  • Doméstico Labora: Segons l'organització, aquesta empresa basa la seva activitat econòmica en distribuir empleades de la llar a les cases que els ho demanen, fent d'intermediaris en la contractació de persones que porten les tasques domèstiques d'una casa.
  • Delphi: Arran la nomina perquè "deixarà al carrer" 540 persones i posa en risc la feina de 160 persones més subcontractades. 

En les darreres edicions es van endur aquest premi el regidor de CiU, Raül Grangé (2011), la Sala Hoboken (2012), el mossèn Cahuana (2013), i el Pack antiPAHtic (2014), aquest últim format per Mercè Conesa, els Mossos d'Esquadrea i Catalunya Caixa.

Cartell d'aquesta edició

 
Comentaris

Destaquem