Ramon Andreu tornarà a ser president de l'EMD de Bellaterra

El que ha estat president de l'EMD de Bellaterra durant 9 anys, ha revalidat el seu càrrec per afrontar una nova legislatura

Els bellaterrencs han escollit el candidat de Gent per Bellaterra, Ramon Andreu, per a seguir presidint l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra durant una legislatura més.

Andreu, qui és al capdavant del govern bellaterrenc des dels inicis de l'EMD - l'any 2010 - ha obtingut 641 vots, seguit de Quim Oltra (Esquerra) amb 327 vots i Jordi Macarulla amb 244 vots. La candidata de Ciutadans, Bea Duran n'ha obtingut 102 i el candidat de JuntsxCat, Abel Moreno, 83 vots.

No obstant això, el vot de president és nominal i, per tant, Andreu prendrà posessió directament del càrrec. La participació s'ha situat, en aquest cas, en un 67,6%, ja que han votat 1.435 veïns del total de 2.122 cridats a fer-ho.

En comparació, l'any 2015, les votacions a president de l'EMD de Bellaterra van situar també a Andreu com a preferit. Concretament, va obtenir 731 vots - 90 més que ara - i els altres candidats van recollir-ne 298 (Àlvar Roda), 179 (Remei Gómez) i 75 vots (Carmen León). El partit s'ha negat a fer valoracions davant d'aquest mitjà.

Llegeix aquí el resultat de les eleccions al Parlament Europeu i aquí les eleccions municipals a l'Ajuntament de Cerdanyola.

Gent per Bellaterra torna a guanyar a Bellaterra

El grup més votat a les Eleccions Municipals a Bellaterra ha estat, per quarta vegada consecutiva, Gent per Bellaterra. El partit ha revalidat aquestes eleccions que serien les terceres que viu Bellaterra des que té "Entitat Municipal Descentralitzada" (EMD), una administració local més petita, depenent de l'Ajuntament de Cerdanyola. 

El total de vots que ha recollit el partit ha estat de 630 vots, xifra lleugerament superior al 2015, que recollia 616 vots. A continuació ha quedat Esquerra Republicana amb 269 vots, Convergents amb 187 vots i JuntsxCatalunya amb 105 vots.

Els bellaterrencs han donat la cinquena posició a Ciutadans amb 96 vots i al PSC la sisena, amb 79 vots. El PP ha obtingut 49 vots i Guanyem 39. Finalment, Podemos n'ha obtingut 36 i Som Alternativa, 4. 

Amb aquests resultats - i encara pendent dels càlculs provinents a partir de la participació final a tot el municipi - Gent per Bellaterra obtindria 5 vocals al ple de la Junta de Veïns.

A continuació ERC obtindria 2 vocals i Convergents 1, una estructura, similar a la del passat mandat on hi havia 5 vocals de GxB, 2 de PDeCAT i 1 d'ERC.

En aquesta jornada la participació s'ha situat en el 71,86%.

 
Comentaris

Destaquem