La reacció de Puigneró a la seva expulsió del govern de la Generalitat

Junts per Sant Cugat ha fet costat a Jordi Puigneró, després de ser cessat com a vicepresident i conseller

El santcugatenc Jordi Puigneró, fins ara vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, va reaccionar a través de les xarxes socials al seu cessament del govern de la Generalitat. "Em poden cessar de vicepresident. El que no cessarà mai és el meu compromís per treballar per la independència de Catalunya", va escriure a Twitter.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va anunciar el cessament de Puigneró per la "pèrdua de confiança" arran de la proposta de Junts per Catalunya de demanar-li una qüestió de confiança i que posés el seu càrrec a disposició del Parlament. La seva expulsió del govern és conseqüència de la crisi política entre els dos integrants de l'executiu, ERC i Junts per Catalunya.

Carles Puigdemont: "La lleialtat que importa és la lleialtat a Catalunya. En Jordi Puigneró l'ha demostrada sempre"

Jordi Puigneró ha rebut en les últimes hores el suport de Junts per Sant Cugat: "Volem traslladar tot el nostre màxim suport a l'Honorable Vicepresident Jordi Puigneró. La seva lleialtat amb el país és inqüestionable. La seva estima per Catalunya i per Sant Cugat també".

Altres figures polítiques catalanes, com el president Carles Puigdemont, van enviar missatges similars: "La lleialtat que importa és la lleialtat a Catalunya. En Jordi Puigneró l'ha demostrada sempre, i de fa anys. D'alguns altres no podrem dir el mateix quan hagin de deixar el càrrec. Gràcies vicepresident per la feina i per haver posat les bases de la sobirania digital del país".

"Error històric"

Junts per Catalunya va reaccionar a la decisió del president Pere Aragonès de cessar Jordi Puigneró. Pel partit, és un "error històric" que posa en perill el projecte independentista. En un comunicat la formació ha assegurat que el secretari general de Junts, Jordi Turull, ho ha traslladat amb aquestes paraules al mateix Aragonès en la reunió que han mantingut aquesta nit al Palau de la Generalitat. La formació, que ha subratllat que Puigneró ha fet una tasca "impecable, lleial i solvent", ha alertat que la decisió d'Aragonès "vulnera l'acord de govern" signat entre els dos partits, i "defrauda el mandat electoral".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem